Nahajate se tukaj

Zdravstveni dom

Ljubljana, 09/05/2018 - 18:30
genericsou_3.png

ZDRAVSTVENI DOM

Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani je javni zdravstveni zavod, ki ga je Republika Slovenija ustanovila z namenom, da imajo študenti, ki študirajo v Ljubljani, celostno zdravstveno oskrbo na enem mestu.

V javnost je v zadnjem tednu novembra 2017 prišla novica o ukinitvi zdravstvenega doma, ki  deluje na Aškerčevi cesti v Ljubljani že od leta 1992 in že 26 let zagotavlja nujno potrebne zdravstvene storitve za vse študente, ki študijsko leto preživijo v Ljubljani in imajo zdravnika v svojem domačem kraju.

ŠOU v Ljubljani je pozval Ministrstvo za zdravje in Mestno občino Ljubljana k pojasnilu stanja Zdravstvenega doma za študente.  ŠOU se vse od svoje ustanovitve odločno bori za pravice vseh študentov Univerze v Ljubljani. V ta namen se je začelo zbiranje podpisov za ohranitev Zdravstvenega doma za študente, peticija je bila na voljo v podpis na vseh fakultetah Univerze v Ljubljani. Zbrani podpisi so se predali odgovorim, kasneje pa smo prejeli dopis, v katerem je bilo zagotovljeno, da se situacija ne bo spremenila dokler se vsi deležniki ne bodo strinjali o spremembah.