Nahajate se tukaj

ŠOU družina

ŠOU družina

Kersnikova

Zavod Kersnikova je neprofitna in nevladna kulturna organizacija, ki jo je ustanovila Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, in služi kot institucionalni okvir za tri progresivna prizorišča: Galerijo Kapelico, svetovno prepoznano platformo za sodobno raziskovalno umetnost; hekerski laboratorij Rampo, v katerem se premišljajo odnosi med družbo, znanostjo, tehnologijo in umetnostjo; in ustvarjalni laboratorij BioTehno, ki se osredotoča na umetniško raziskovanje živih sistemov.

Radio Študent

Radio Študent je ena najstarejših in največjih evropskih urbanih nekomercialnih radijskih postaj, ki oddaja študentski nekomercialni radijski program. Poleg ustvarjanja in oddajanja izobraževalnega, umetniškega, informativnega in glasbenega programa je enako pomembna tudi njegova vzgojno izobraževalna vloga. Radio Študent vzgaja in izobražuje mlade za novinarska in druga dela na radijski postaji, hkrati pa s posvečanjem zahtevnejšim in zapostavljenim temam izobražuje poslušalstvo.

ŠOU šport

Zavod ŠOU šport organizira športno-izobraževalne tečaje in usposabljanja, študentska ligaška tekmovanja in prvenstva ter različne množične prireditve športnega značaja. ŠOU šport študentom in dijakom ponuja različne vrste rekreacije po ugodnih cenah.

Študentska svetovalnica

Zavod Študentska svetovalnica  je bil kot neprofitna organizacija ustanovljen novembra 2009, z namenom pomagati mladim in širši družbeni skupnosti pri reševanju pravnih in socialnih vprašanj.  Našim uporabnikom nudimo odgovore na pravna vprašanja o njihovih pravicah, jim svetujemo in jih, v kolikor je to potrebno, usmerjamo na prave naslove. Naše brezplačno pravno svetovanje se nanaša predvsem na naslednja področja:
- pravice študentov (študentski status, prepis, pavziranje, vzporedni vpis)

KISS

Komunikacijsko-informacijski servis ŠOU v Ljubljani ali na kratko KISS skrbi za oblikovanje in naročanje promocijskih materialov za projekte ŠOU v Ljubljani ter ostalo promocijsko gradivo ŠOU v Ljubljani. KISS izvaja tudi plakatiranje po visokošolskih zavodih in študentskih naseljih, študentom projektantom pa nudi tudi podporo pri oblikovanju promocijskega materiala.

Dijaška skupnost Ljubljana

Dijaška skupnost Ljubljana je dijaška organizacija, ki deluje na območju Mestne občine Ljubljane in občine Škofljica. Povezuje dijake in dijakinje ljubljanskih srednjih šol in gimnazij prek različnih projektov in dejavnosti. Med drugim ti projekti zajemajo podajanje dodatnih informacij na informativnih dnevih, vsakoletne maturitetne delavnice, dijaške zabave, izobraževalne delavnice in druge projekte, pri katerih se lahko dijaki ali nekaj naučijo ali pa preprosto sprostijo.

Društveno stičišče STIKS

Društveno stičišče STIKS omogoča študentskim društvom pravno, računovodsko, organizacijsko in drugo svetovanje ter jih informira o novostih na področju organiziranja, razpisih ter drugih priložnostih. Izvaja različna izobraževanja za društva, jim omogoča uporabo prostorov ŠOU v Ljubljani za njihovo delovanje ter izvaja razpise ŠOU v Ljubljani za sofinanciranje dejavnosti študentskih društev, zvez društev in zavodov.

Študentska prehrana

V ŠOU v Ljubljani si prizadevamo, da imajo študentje omogočen dostop do poceni, zdravih in kvalitetnih obrokov. Zato v sklopu stalne dejavnosti Študentska prehrana skrbimo za sistem subvencionirane študentske prehrane, v letu 2014 pa smo v ta namen ustanovili tudi Študentsko menzo.