Kersnikova

kersnikova.jpg

Zavod Kersnikova je kulturna ustanova, ki združuje umetniško in računalniško produkcijo, ter platforma za predstavitev slovenske in mednarodne neodvisne kulturne produkcije. Pod okriljem tega zavoda delujejo priznani računalniški kulturni center Kiberpipa, legendarni klub K4 in Galerija Kapelica.

Zavod Kersnikova je neprofitna kulturna organizacija, ki združuje tri pomembne institucije na polju kulture, umetnosti in raziskovalnega učenja. Dobri dve dekadi legendarnega Kluba K4, kjer se prepleta glasbena umetnost in zabava, nekaj let manj kultne Galerije Kapelica, svetovno prepoznane umetniške platforme za sodobno raziskovalno umetnost in hekerspejsa Rampa, kjer se premišljajo razmerja med družbo, tehnologijo in umetnostjo ter inspirativnega laboratorija BioTehna za umetniško raziskovanje živih sistemov, pomeni stotine nepozabnih dogodkov in doživetij, ki sodobnosti dajejo obliko in smisel.Vse tri institucije združene na Kersnikovi predstavljajo pomembno kulturno točko Ljubljane, ki se vpisuje na zemljevid zanimivih središč mednarodne sodobne umetnosti.

Kersnikova ustvarja dragocene preko-disciplinarne interakcije med posamezniki in institucijami, ki sodelujoče inspirirajo k preseganju običajnih umetniških, znanstvenih in tehnoloških rešitev. S svojimi drznimi vsebinami je Kersnikova prepoznana kot tisto središče sodobnega in urbanega kulturno umetniškega dogajanja daleč naokrog, kjer umetniki, znanstveniki, programerji, inženirji, raziskovalci in strokovnjaki z drugih področij, skupaj z otroki, mladimi in splošno javnostjo ustvarjajo prihodnost. Zato ne iščite izgovorov in čim večkrat preverite, kaj dogaja na Kersnikovi.