Nahajate se tukaj

Tribuna

tribuna_cover.jpg

Tribuna je list študentov ljubljanske univerze, ki s presledki izhaja od 8. decembra leta 1951, ko je ta študentski časopis prvikrat izdala takratna Zveze študentov Jugoslavije ljubljanske univerze, visokih šol in akademij. Danes Tribuno izdaja Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, doslej pa je izšlo že več kot 760 številk.

Interveniranje študentk in študetov, ki soustvarjajo Tribuno v (ne)aktualno družbeno-politično realnost je dvojno, saj je poleg tiskanih izdaj Tribune, kjer besedila skupaj z likovnimi podobami nudijo prostor za daljše in bolj poglobljene refleksije, Tribuna aktivna tudi na svojem spletnem stišišču. Tam so poleg vseh elektronskih izdaj tiskanih številk Tribune dostopni tudi KOMENTARJI piscev, ki naslavljajo trenutno najaktualnejša družbeno-politična vprašanja. Poleg prebiranja komentarjev pa je na spletni strani možen tudi ogled STRIPanja vseh tistih družbenih praks, ki se nam vsiljujejo kot naravne in normalne, a so vsakič posebej politično posredovane.

Na stalni dejavnosti Tribuna je trenutno aktivnih dvajset študentk in študentov. Če se nam želiš pridružiti tudi ti, nam na naš mail pošlji kratek življenjepis in (vsaj) dva svoja referenčna izdelka

Tribuna JE!

 

Tribuno lahko spremljate tudi na njeni Facebook strani. 

 

Kategorija: