Nahajate se tukaj

VRAČA SE BITKA BANDOV!

Ljubljana, 20/02/2018 - 12:30
cover.jpg

Ljubljana, 19. februar 2018 - Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), v želji po večji vključenosti mladih v slovensko glasbeno sceno, letos pripravlja že drugo tekmovanje mladih neuveljavljenih glasbenih skupin. Z razpisom bodo mladi glasbeniki pridobili zasluženo pozornost javnosti, saj se bodo lahko predstavili pred veliko publiko na predizborih v Orto baru ter na finalnem koncertu na Študentskem kampusu. Zmagovalcem bo omogočeno snemanje EP-ja v profesionalnem snemalnem studiu ter zagotovljena osnovna promocija in predstavitev samega izdelka.

Razpis se je pričel prejšnji teden in bo trajal vse do 2. marca. Sprejete bodo vse popolne prijave, ki bodo zadostovale nekaj vnaprej postavljenim pogojem: vsaj polovica članov glasbene skupine mora imeti v šolskem letu 2017/2018 status dijaka ali študenta oziroma vsaj polovica članov glasbene skupine mora biti v letu 2018 starih med 15 in 26 let, torej morajo biti rojeni med letoma 1992 in 2003.

Predstavnik skupine mora izpolniti prijavnico, ki jo najde na spletni strani razpisa. Priložiti je potrebno še opis skupine in vsaj eno fotografijo skupine, ki bo uporabljena za potrebe natečaja in promocije v sklopu le tega. Poleg tega je potrebno priložiti vsaj en posnetek avtorske glasbe in en posnetek nastopa v živo.

Zatem bo tričlanska komisija, najkasneje do 4. marca 2018, na podlagi prispelih prijav izbrala dvanajst (12) glasbenih skupin, ki bodo napredovale v naslednji krog tekmovanja. Predizbori bodo potekali 13., 21. In 28. marca 2018 v klubu ORTOBAR.  Na vsakem predizboru bodo nastopile štiri  glasbene skupine, od katerih bo imela vsaka na voljo 30 minut časa, da navduši komisijo in publiko. Zmagovalca bo izbirala tričlanska komisija, sestavljena iz že uveljavljenih predstavnikov glasbene industrije in publika s pomočjo glasovalnih lističev. Cena vstopnice za večere predizborov bo simboličnih 2 evra, denar od prodanih vstopnic pa bo v celoti razdeljen med izvajalce. Zmagovalci predizborov se bodo nato pomerili v velikem finalu, ki bo 25. aprila na Študentskem kampusu v Ljubljani.

Zmagovalec natečaja Največja Bitka Dijaških in Študentskih Bandov Slovenije 2018 bo prejel snemanje EP-ja, na katerem bo največ šest skladb, izdajo le tega na fizičnem nosilcu zvoka (CD), v nakladi 200 kosov. Organizator bo prav tako skušal zmagovalcu zagotoviti koncerte v sklopu promocije EP-ja.

Prijave in dodatne informacije najdete na spletni strani in na Facebook strani.

KONTAKT: Tomaž Kozovinc, vodja projekta,  031 532 246.