Nahajate se tukaj

Razpis za subvencionirano bivanje v Študentski hiši SRCE za študente v stiski

Ljubljana, 02/02/2017 - 17:45
hisa_sou-3723.jpg

Zavod Študentska svetovalnica je objavil prvi razpis za subvencionirano bivanje v Študentski hiši SRCE v letu 2017. Razpis je namenjen študentom in študentkam, ki so se znašli v stiski. Upravičenci do subvencioniranega bivanja bodo plačila najemnine oproščeni, plačali bodo le stroške bivanja v višini 50€/mesec. 

Na razpis se lahko prijavijo tiste prosilci/ke, ki izpolnjujejo splošne pogoje, in sicer ki:

– imajo status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju;

– so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani (»pavzirajo«) ter niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenco brezposelnih oseb.

Subvencionirano bivanje se lahko odbori tudi študentu oz. študentki ŠOU v Ljubljani s tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjega pogoja hkrati izpolnjuje še naslednji pogoj:

– ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno bivališče že vsaj eno leto;

– ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest mesecev.

Do namestitve v Študentski hiši SRCE bo upravičenih prvih 5 prosilcev ali prosilk, ki bodo zbrali/e zadostno število točk.

Poziv traja do zapolnitve mest. Ker je število mest omejeno, vam priporočamo čimprejšnjo prijavo. Več informacij na: http://www.svetovalnica.com/hisa-srce

Spodaj najdeš razpis in vlogo.