Nahajate se tukaj

PRED VRATI SO INFORMATIVNI DNEVI 2019

Ljubljana, 13/02/2019 - 11:15
informativni_spletna_3.png

Ljubljana, 13. februar 2019 – V petek in soboto, 15. in 16. februarja. 2019, bodo potekali Informativni dnevi 2019. Pred bodočimi študenti je spet pomembna odločitev, ko bodo morali izbirati med nešteto fakultetami in smermi študija.

Izbira fakultete je odločitev, ki močno zaznamuje življenje mladih, zato ji je treba nameniti ogromno pozornosti. Vsak dijak mora pretehtati svoje sposobnosti in preference, ki bodo vplivale na izbiro fakultete in smeri študija.

Na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani se zavedamo, da je iskanje uporabnih informacij o fakultetah pred informativnimi dnevi utrujajoče in dolgotrajno, zato smo tudi letos pripravili posebno Informativno brošuro. V njej dijaki najdejo najpomembnejše informacije o študiju, bivanju med študijem, štipendijah in prevozih na informativne dneve, hkrati pa so prisotni tudi vsi opisi fakultet in akademij, članic ŠOU v Ljubljani. Informativne brošure so bile razdeljene po velikem številu srednjih šol po celi Sloveniji. Brošura pa je na voljo tudi v spletni obliki na tej povezavi.

Pred izbiro fakultete bodočim študentom svetujemo, da si pripravijo ožji izbor tistih fakultet, ki jih najbolj zanimajo. Pred Informativnimi dnevi naj pregledajo urnike predstavitev na posameznih fakultetah, da si lahko naredijo plan obiskov. Prav tako naj bodo pozorni pri načrtovanju poti do fakultet, saj so med Informativnimi dnevi javni prevozi prilagojeni tako, da bodočim študentom olajšajo obiske fakultet.

Prihajajoči informativni dnevi so priložnost, da bodoči študentje obiščejo želene fakultete, spoznajo njihovo lokacijo in doživijo utrip na fakultetah. Priporočamo tudi, da se dijaki pri študentih pozanimajo o ključnih informacijah in praktičnih izkušnjah glede študija na določeni fakulteti, saj tako lahko dobijo najboljši vpogled v doživljanje študija.

Pri iskanju informacij bomo pomagali tudi na ŠOU v Ljubljani. V petek, 15. 2. in soboto, 16. 2. bodo naši informatorji, študenti ljubljanskih fakultet, prisotni na stalnih lokacijah v Ljubljani, kjer bodo delili informativne brošure in usmerjali obiskovalce fakultet. Prisotni bomo na železniški postaji Ljubljana, na Bavarskem dvoru, v bližini fakultet na Aškrčevi cesti, Kardeljevi ploščadi in na LPP postaji Večna pot. V času informativnih dni bomo na voljo tudi na Študentskem kampusu in na telefonski številki 01 438 02 00 (uradne ure v petek (15. 2.) od 8:00 do 18:00, v soboto (16. 2.) pa od 8:00 do 13:00).

“Na ŠOU v Ljubljani vam svetujemo, da na informativnih dnevih postavljate čim več vprašanj, saj se boste tako lažje odločili o vaši prihodnosti, hkrati pa si prizadevamo, da vam bomo pri tem čim bolj pomagali. Ne bojte si upati in strmeti k najvišjim ciljem, saj je prehod iz srednje šole na študijsko pot priložnost za pogumne ter velike korake,” bodočim študentom sporoča Klemen Peran, predsednik ŠOU v Ljubljani.

Kontakt: Tajda Koblar, predstavnica za odnose z javnostmi ŠOU v Ljubljani, tajda.koblar@sou-lj.si, 031 541 610