Nahajate se tukaj

Informativni dnevi 2019

Ljubljana, 27/01/2019 - 18:00
informativni_spletna_1.png

Začetek študija je prvi korak na karierno pot, zato je pred vpisom na izbrano fakulteto pomembno pridobiti čim več informacij o poteku in pogojih študija ter nenazadnje o kvaliteti študijskega programa. Letos bodo informativni dnevi potekali 15. in 16. februarja. Na pomoč je priskočil tudi ŠOU v Ljubljani, ki je za dijake pripravil informativno brošuro,s katero bodo lahko bodoči študentje hitreje našli lokacije fakultet in ujeli pravi avtobus do njih. Na najbolj prehodnih točkah v Ljubljani pa se bodo nahajali tudi naši informatorji, ki bodo na voljo za vsa ostala vprašanja.

Izbira fakultete je za vsakega dijaka pomembna odločitev, zato so informativni dnevi odlična priložnost za spoznavanje s študijem ter prvi stik s študentskim življenjem, ki jih čaka v bodoče. Letos bodo fakultete Univerze v Ljubljani svoja vrata odprle v petek, 15. februarja, ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 16. februarja, ob 10. uri. Zaradi velikega števila študijskih programov imajo nekatere fakultete več predstavitev ob različnih urah, zato dijakom priporočamo, da na njihovih spletnih straneh preverijo še točne urnike predstavitev programov, ki jih želijo obiskati.

V brošuri, ki jih bodo delili informatorji ŠOU v Ljubljani, je moč najti krajše opise fakultet, vozni red vlakov, avtobusov ter zemljevid voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Poleg tega bodo lahko dijaki pridobili vse informacije o družini ŠOU v Ljubljani in storitvah, ki jih ponuja. Brošura pa je že sedaj dostopna preko spleta, zato priporočamo, da si jo dijaki že pred informativnima dnevoma preberejo, saj se tako lahko že prej izognejo marsikateri zagati in lahko popolnoma izkoristijo dneva za pridobivanje informacij o fakultetah. Brošura je dostopna na tej povezavi.

Brošure in nasvete bodo naši informatorji delili na info točkah (glavna železniška postaja, LPP postaje Bavarski dvor, Aškerčeva ter Kardeljeva ploščad in Večna pot) v petek med 9. in 15. uro ter v soboto od 9. do 11. ure. Za dijake bo v času informativnih dni na voljo tudi brezplačna info telefonska številka – Študentski telefon 01 438 02 53, kadarkoli pa se lahko obrnejo tudi na info mail (info@sou-lj.si).

Pred prihodom v Ljubljano je pomembno, da dijaki in študenti obiščejo spletno stran www.lpp.si in se predhodno seznanijo z vsemi vsebinami, ki bi jim koristile pri potovanju po Ljubljani. Sočasne napovedi prihodov in prikaz poti ponuja na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa rubrika »Katera linija pelje do mojega cilja?« -  http://www.lpp.si/kako-do-nas-nacrtovanje-poti-z-lpp. Na spletni strani si lahko dijaki in študenti preberejo tudi vse na temo šolske vozovnice oziroma urbane in IJPP vozovnice.