Nahajate se tukaj

Fundacija Študentski tolar razpisuje subvencionirane jezikovne in strokovne tečaje za socialno ogrožene študente

Ljubljana, 22/01/2017 - 13:45
hello-1502369_960_720.png

19. januar 2017 – Namen Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Znanje tujih jezikov in neformalno izobraževanje sta danes kompetenci, ki naj bi je bili vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si jezikovnih in strokovnih tečajev žal vsi ne morejo privoščiti, objavlja Fundacija Študentski tolar Prvi razpis v letu 2017 za subvencionirane jezikovne tečaje za študente v stiski ter Razpis za subvencionirane strokovne tečaje za študente v stiski. Razpisa sta objavljena na spletni strani www.studentski-tolar.si.

S prvim letošnjim razpisom bo Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani omogočila subvencioniran jezikovni tečaj 70 študentom članic ŠOU v Ljubljani z doplačilom študenta po ceni 30 €. Jezikovne tečaje izvaja Zavod ŠOLT, študent pa si lahko sam izbere kateri tečaj bi želel obiskovati – teh je preko 30 različnih. Jezikovni tečaji se bodo pričeli izvajati med koncem februarja in začetkom marca 2017, študenti pa se na tečaje že lahko prijavijo. Na razpis fundacije pa se morajo študenti prijaviti najkasneje do 22. februarja oz. do porabe sredstev. Študentom svetujemo, da se na razpis prijavijo čim prej, saj bo možnost teh subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 70 študentov, ki bodo ustrezali merilom razpisa.

S razpisom za subvencionirane strokovne tečaje, pa bo Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani omogočila subvencije študentom članic ŠOU v Ljubljani za naslednje strokovne tečaje:

  • tečaj slovenskega znakovnega jezika,
  • mala vrata retorike,
  • kreativno pisanje,
  • priprava zaključnega študijskega dela,
  • asertivnost,
  • tečaj desetprstnega slepega tipkanja,
  • računalniške tečaje.

Strokovne tečaje po tem razpisu izvaja Zavod ŠOLT, cena doplačila s subvencijo za študenta pa je različna glede na vrsto tečaja ter je objavljena v razpisu. Razpis traja do porabe sredstev, tako da študentom svetujemo, da se na razpis prijavijo čim prej.

Na spletni strani lahko preverite, kakšno pomoč ponujajo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: »Znanje tujih jezikov in neformalno znanje je dandanes kompetenca, ki je morajo biti vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si učenja jezikov in tovrstnih strokovnih tečajev žal vsi ne morejo privoščiti, že več let v Fundaciji Študentski tolar izvajamo programe subvencioniranih jezikovnih in strokovnih tečajev. Izvajamo pa tudi subvencionirane športne programe ter psihološke pomoči. Za študente je zelo aktualno tudi brezplačno lektoriranje in tiskanje njihovih zaključnih študijskih del. Na vse omenjene pomoči se študenti tudi že lahko prijavijo. Naša glavna dejavnost pa je dodeljevanje denarnih pomoči tistim študentom, ki so za dostojno življenje pomoči najbolj potrebni.«

KONTAKT: Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani (01/4380-219)