Nahajate se tukaj

Festival TRESK #7: Sejmišče, delavnice, koncerti

17/03/2016 - 14:00
tresk.jpg

TRESK je vsakoletni glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike in izvrstne izvajalce ter na različne načine − tudi z natečaji in delavnicami − tematizira in osvetljuje slovensko alternativno glasbeno sceno. Pri tem povezuje glasbeni založniški krog, ki vključuje glasbenike in vizualne ustvarjalce, založnike, distributerje, organizatorje, medije ter seveda poslušalce in podpornike.

 

KJE: Kino Šiška

KDAJ: četrtek, 17. marec 2016

14.00 - delavnici produkcije zvoka in sitotiska

18.00 - tradicionalno sejmišče fonogramov

Vstopnina: 5 EUR

Alternativno glasbeno založniško prizorišče še zdaleč ni tako opustošeno, kot se morda zdi na prvi pogled. Minulo leto je postreglo z mnogimi domačimi izdajami in ponovno preverjamo, kam in kako se vrti naš glasbeni založniški krog. Četrtkov večerni glasbeni program pa prinaša premierne in inkluzivne nastope žanrsko eklektičnega nabora domačih izvajalcev. Družbeno angažirana beseda, neortodoksno ritmoklepaštvo, psihoaktivni rock, nojz poezija in ambientalne elektronske tropikalije. Ne nujno v tem vrstnem redu, a zagotovo z naštetimi protagonisti: 

SsmKOSK
persons from porlock
N'toko
Blaž
Funk of terror

Več o glasbenem programu na: http://radiostudent.si/tresk/content/show/kinosiska

TRESK#7 in Fotoformat odpirata foto-natečaj "Ujemi vajb!" za mlade fotografinje in fotografe, ki bodo v objektiv lovili vajb prvega ali drugega festivalskega dne. Fotografije bodo objavljene v Facebook galeriji festivala Tresk. Avtorica ali avtor najbolj všečkane fotografije bo nagrajen s fotoaparatom Lomo Diana F + CMYK. Več na tresk.si/fotoformat.

Na otvoritvi festivala Tresk#7 bodo za dobro slušno in gastro počutje skrbeli glasbeni stoli Beatnik (Donar) in gostilna Skaručna.