Nahajate se tukaj

Dobrodelni ŠOU

volunteer-2055015_1920.png

 

V ŠOU v Ljubljani vsakoleto organiziramo različne dobrodelne projekte, saj si prizadevamo skrbeti za vse študente, s posebnim poudarkom na socialno ogroženih in marginaliziranih skupinah študentov (študentje invalidi, LGBT skupnost, študentske družine itd.)

To počnemo tako, da za študente organiziramo:

 

1.) Božiček za en dan

V prazničnem predbožičnem času zbiramo darila in pomagamo pričarati trenutke sreče našim najmlajšim. Študentje postanemo Božičkovi "škratki" tako, da otrokom podarimo prav posebno škatlo, v kateri zberemo stvari z Božičkovega seznama, kot so: pripomočki za osebno higieno, kosi oblačila, šolske potrebščine in igrače. Predsedstvo pa poskrbi, da so vsa zbrana darila nato otrokom tudi podarjena.

 

2.) Dobrodelni STAND UP-i

V sklopu Meseca kulture organiziramo brezplačne dogodke, kot so stand up-i s prepoznavnimi slovenskimi komiki, ki so dobrodelno obarvani. Lansko leto smo v  sodelovanju z Rdeči križ Ljubljana na dogodkih zbirali hrano in izdelke za higieno, s katerimi smo dopolnili prehranske pakete Rdečega križa.

 

3.) Dobrodelni koncerti

Tudi Mesec sociale in zdravstva je obrarvan v duhu dobrodelnosti. Organiziramo namreč dobrodelne koncerte, kjer so vstopi na dogodke brezplačni, ob tem pa poteka še zbiranje paprostovoljnih prispevkov. Lansko leto smo stredstva namenili Študentski svetovalnici za nakup novega računalnika za varno hišo za študente - Hišo SRCe.

 

4.) Pomoč otrokom študentskih družin

Tudi med študenti najdemo mnogo družin, ki so združene pod okrilje Kluba študentskih družin Slovenije. Skupaj z Zavodom Socialni inkubator Študentski kampus (SIŠK) redno organiziramo Praznični dobrodelni teden v Študentskem kampusu, kjer študentje zbiramo sredstva za Klub študentskih družin. Zbrana sredstva smo v preteklosti denimo namenili nakupu igrač za otroke študentskih družin.

 

5.) Dobrodelni tek na grad

Študentski tek na grad je dobrodelni projekt, ki ga ŠOU v Ljubljani organizira skupaj z zavodom ŠOU šport. V letu 2018 je Študentski tek na grad potekal že 25. leto zapored. Vsako leto v sodelovanju s slovenskimi dobrodelnimi organizacijami na teku zbiramo tudi denar ali druge dobrine za ljudi v takšnem ali drugačnem pomanjkanju.

 

6.) WINGS FOR LIFE RUN

Sodelujemo tudi pri dobrodelnem teku Wings for Life World Run, ki poteka en dan v letu istočasno na več lokacijah po svetu in z istim ciljem – zbrati denar za pomoč pri iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.

 

6.) FUNDACIJA ŠTUDENTSKI TOLAR

Fundacija je ustanova ŠOU v Ljubljani, katere osnovni namen je pomagati študentom v stiski - s povratnimi in nepovratnimi denarnimi pomočmi, z dodeljevanjem materialne pomoči ter nenehnimi prizadevanji za izboljšanje socialnega položaja študentov.