Nahajate se tukaj

ŠOU v Ljubljani sprejela resolucijo o študentskih domovih

Ljubljana, 19/10/2023 - 11:45
genericsou_3.png

Danes, 19. 10. 2023, na 8. redni seji Študentskega zbora Študentske organizacije v Ljubljani, je bila sprejeta resolucija o študentskih domovih.

Na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani z zaskrbljenostjo opazujemo stanje v zvezi z akutnim pomanjkanjem študentskih postelj v Ljubljani, ki je v zadnjih letih postalo ena od najbolj perečih problematik, s katerimi se soočamo študentke in študenti v Ljubljani. 

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani poziva Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije in druge pristojne odločevalce, da zagotovijo zadostna finančna sredstva in nemudoma prične z gradnjo novih študentskih domov ter zagotovi povečanje kapacitet za vsaj 25%. Takšno povečanje bi omogočilo, da vsaka študentka in študent, ki zaprosi za bivanje v študentskem domu, v dostojnem času pridobi svojo posteljo. Hkrati pa pristojne pozivamo tudi, da ne pozabijo na nujno potrebne prenove obstoječih kapacitet študentskih domov, saj nekateri od ljubljanskih študentskih domov niso bili prenovljeni že več kot 20 let.