Nahajate se tukaj

Pametni vprašajo: Niz brezplačnih izobraževanj v decembru

image_123650291_0.jpg

Zavod Študentska svetovalnica in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani vas vabita na niz brezplačnih izobraževanj, ki bodo potekala v mesecu decembru. Dogodki bodo potekali ob sredah ob 17:00 uri na Vojkovi cesti 63 v Ljubljani (3. nadstropje), z izjemo spletnega klepetalnega srečanja.

 

6. 12. – Študij v tujini

Prvo izobraževanje bo osredotočeno na študij v tujini. Pogovarjali se bomo o štipendiranju, izbiri študijskega programa, vpisnih pogojih, pridobivanju potrebnih dokazil ter številnih drugih temah, povezanih s študijem v tujini. Poleg tega bo študent delil svoje izkušnje in bo na voljo za vaša vprašanja.

 

13. 12. – Delovnopravne pogodbe študentov

Na drugem izobraževanju boste pridobili pomembne informacije o treh osnovnih delovnopravnih pogodbah, s katerimi se študentje srečujejo. Pravne svetovalke bodo predstavile pogodbo o zaposlitvi, avtorsko in podjemno pogodbo ter njihov vpliv na status študenta ter iz njega izhajajoče pravice.

 

20. 12. – Najemna pogodba

Tretje izobraževanje bo namenjeno najemnim pogodbam. Predstavili bomo sestavine najemne pogodbe, njeno uporabo v praksi, pogoste težave študentov kot strank v najemni pogodbi ter novosti, ki jih prinaša novela Stanovanjskega zakona SZ-1E na področju najemnih razmerij.

 

27. 12. – Spletna klepetalnic

Zadnje srečanje bo potekalo preko spleta, kjer bodo pravne svetovalke na voljo za vsa vprašanja, ki se nanašajo na pravno dejavnost Zavoda in vprašanja, ki so se pojavila v času od zadnjega izobraževanja do klepetalnice.

 

Prijave: Za udeležbo na dogodku priporočamo, da izpolnite elektronsko prijavnico na povezavi.

Več informacij:

Facebook dogodek

Spletna stran dogodka

 

Zahvaljujemo se vam za podporo!

Študentska svetovalnica in ŠOU v Ljubljan