Nahajate se tukaj

Zdravstveni dom za študente

Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani je javni zdravstveni zavod, ki ga je Republika Slovenija ustanovila z namenom, da imajo študenti, ki študirajo v Ljubljani, celostno zdravstveno oskrbo na enem mestu.

Zdravstveni dom je namenjen dodiplomskim in podiplomskim študentom, pa tudi njihovim učiteljem, na področju preventive (sistematski zdravstveni pregledi, obvezna cepljenja, zdravstvena vzgoja) in kurative. Pokriva področje splošnega zdravstvenega varstva, zobozdravstvenega varstva ter dve ambulanti specialistične dejavnosti: ginekologije in psihiatrije.

Priporočljivo je, da se po tako urejenem zavarovanju študent opredeli za svojega osebnega zdravnika (zobozdravnika, ginekologa) v Zdravstvenem domu za študente.  

Opredelitev ali izbira osebnega zdravnika pomeni, da ta študentu lahko nudi celovito zdravstveno oskrbo v primeru bolezni, poškodbe ipd. v kraju študija, torej v Ljubljani.

Študenti, ki imate izbranega osebnega zdravnika v domačem kraju, dobite v Zdravstvenem domu za študente nujno pomoč v primeru nenadne obolelosti ali svežih poškodb, kontrole in nadaljevanje zdravljenja pa opravite pri osebnem zdravniku.