Nahajate se tukaj

POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Varstvo osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam omogočamo, da sami določate, kaj se zgodi z vašimi osebnimi podatki. Politika varovanja osebnih podatkov ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljalec zbira od uporabnikov.

Upravljalec zbirke osebnih podatkov

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana
Kontakt: info@sou-lj.si

Kot prejemnik oz. uporabnik dovolim upravljavcu zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Kategorije osebnih podatkov

Pridobljeni podatki, ki jih upravljalec hrani, vsebujejo:
-    Ime in priimek,
-    E-poštni naslov,
-    Datum in leto rojstva,
-    Fakulteta/visokošolski zavod,
-    Katera sporočila je uporabnik odprl in katere povezave je v sporočilih kliknil,
-    Katere (pod)strani je obiskal na spletni strani,
-    IP naslov uporabnika in ID-ji piškotkov.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Pridobljene podatke bo ŠOU v Ljubljani uporabil za naslednje namene:
-    Za izvedbo nagradnih iger,
-    Za statistične in tržne analize (sledenje klikom in odpiranjem e-mailov ter klikom na spletni strani) za segmentacijo in prilagajanje vsebine e-mailov,
-    Obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil po e-pošti
-    Segmentiranje, profiliranje in avtomatizirano obdelavo z namenom oblikovanja prilagojenih sporočil, ki so bolj relevantna uporabniku.
Ob poslanih elektronskih sporočilih si upravljavec zabeleži odpiranja prejetih sporočil posameznikov in klike na povezave v prejetih sporočilih. Prav tako beleži oglede in akcije na spletni strani upravljavca. Za boljše in bolj usmerjeno posredovanje ponudb  ter prilagajanje sporočil oz. komunikacije zabeležene podatke avtomatsko obdeluje, analizira, profilira ter ocenjuje aktivnost in merjenje zanimanja uporabnikov.

Čas hrambe

Zbrane osebne podatke posameznikov hranimo časovno neomejeno oz. do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Podjetje ePrvak  d.o.o. izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

Pravice uporabnikov

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljavec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:
•    Potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj.
•    Posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.
•    Dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke.
•    Dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov.
•    Dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev.
•    Dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

Upravljavec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.
Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu s strani upravljavca kakorkoli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu  (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji).
Vsak porabnik ima možnost, da se enostavno z enimi klikom v nogi prejetega e-mail sporočila odjavi od prejemanja sporočil ali pa pošlje e-mail z odjavo na info@sou-lj.si ali z odgovorom na konkretno prejeto e-mail sporočilo.