Nahajate se tukaj

Resor za komuniciranje in razvoj

Resor za komuniciranje in razvoj skrbi za interno in eksterno komuniciranje ŠOU v Ljubljani s študenti, mediji in drugimi relevantnimi deležniki. V sklopu internega komuniciranja se trudi izboljšati pretočnost informacij znotraj ŠOU v Ljubljani ter nudi komunikacijsko podporo ostalim resorjem in drugim članom družine ŠOU v Ljubljani. V sklopu eksternega komuniciranja pa omogoča prenos relevantnih informacij do slehernega študenta ter spodbuja dvosmerno komunikacijo med študentsko javnostjo in organizacijo, ki jih zastopa.

Resor si prizadeva za nemoteno obveščanje študentov o njihovih pravicah, novostih s področja študentske problematike, stališčih ŠOU v Ljubljani, sklepih, ki jih sprejme Študentski zbor, ter o projektih in dogodkih, ki so namenjeni študentom. To počne preko naslednjih komunikacijskih kanalov: spletna stran, družbena omrežja (Facebook, Twitter in Instagram), ŠOU informator in drugi. Med naloge resorja spadajo tudi odnosi z mediji, saj na dnevni ravni komunicira z novinarji, odgovarja na novinarska vprašanja, obvešča o dogajanju na ŠOU v Ljubljani preko sporočil za javnost in sodeluje z novinarji pri pripravljanju novinarskih prispevkov. Pri svojem delu sodeluje z ostalimi resorji, predsedstvom, študentskim zborom, ŠOVZ-ji, stalnimi dejavnostmi, zavodi in ostalimi člani družine ŠOU v Ljubljani.

Resor je nudil svojo komunikacijsko podporo že mnogim dogodkom in projektom, na primer, Mesec sociale in zdravstva, Marihuana marš, Študentski tek na grad, Bruc, Informativni dnevi in mnogi drugi. Pri svojem delu se ekipa neprestano trudi na kreativen in inovativen način pristopiti do študentov preko najširšega spektra sodobnih komunikacijskih kanalov, saj je eden izmed ciljev resorja izboljšati ugled ŠOU v Ljubljani na način, da se organizacija odpre in približa povprečnemu študentu. 

 

Kategorija: