Nahajate se tukaj

Civilno družbena iniciativa

225644_455625167845924_2062349537_n.png

CDI (Civilno družbena iniciativa) je stalna dejavnost ŠOU v Ljubljani, s katero se želi delovanje organizacije in interes študentske populacije razširiti na splošna družbena, socialna in politična področja, ki so pomembna za civilno družbo.

Dejavnost v osnovi temelji na izobraževalni in kulturni dejavnosti ter na aktivnejšem delovanju na področju solidarnosti in kritične misli. Poleg spodbujanja družbenega interesa in aktivnosti študentov ter mladih želi dejavnost odpirati javni prostor za mlade in njihovo družbeno aktivnost ter se osredotočiti na vrednote, kot so solidarnost, enakost, človekove pravice, kritičnost ipd.

CDI zaobjema sledeča področja: okoljevarstvena problematika, sociala, zdravstvo, kultura, študijska problematika, dnevne politične teme, problematika drog, marginalne skupine, človekove pravice, pravice živali, svobode medijev in druga področja, ki se tičejo vsakdana slehernika.

V okviru svoje dejavnosti izvaja predvsem aktivno vključevanje študentov ŠOU v Ljubljani v aktualno problematiko širše družbe.

V primeru, da se želiš aktivno vključiti v sodelovanje ali biti obveščen o akcijah CDI ter prisostvovati akcijam CDI, nam piši na cdi@sou-lj.si.

Kategorija: