Nahajate se tukaj

Zavod ŠOUhostel bo še naprej vodila že utečena ekipa

Ljubljana, 25/08/2016 - 21:45
genericsou_3.png

Ljubljana, 24. avgust 2016 - Zavod ŠOUhostel, ki upravlja s Hostlom Celico, bo še naprej ostal v rokah ekipe, ki ga je vodila do sedaj. Na javnem razpisu za odprodajo ustanoviteljskih deležev, ki ga je ŠOU v Ljubljani objavil dne 9. julija 2016, je bilo izbrano podjetje TJs, turistična agencija d.o.o., ki jo zastopata direktor Mitja Jus ter prokurist in lastnik podjetja Tomaž Juvan. Slednji ima večletne izkušnje z uspešnim upravljanjem Hostla Celice, saj je do sedaj opravljal vlogo direktorja Zavoda ŠOUhostel.

 

Spomnimo, leta 2013 so se študentje na referendumu, ki je nastal na pobudo študentskega društva Iskra, odločili, da izvajanje dejavnosti ŠOUhostla ne spada med temeljne dejavnosti ŠOU v Ljubljani. Študentski zbor pa je v mandatu med 2012 in 2014 sprejel stališče, da dejavnost hotelirstva ni v širšem interesu ŠOU v Ljubljani, saj gre za tržno dejavnost, ki ni neposredno namenjena povezovanju in vključevanju študentov. Zato je Študentski zbor ŠOU v Ljubljani na letošnji 32. redni seji sprejel sklep v zvezi z odprodajo ustanoviteljskih deležev Zavoda ŠOUhostel.

Dne 9. julija 2016 je ŠOU v Ljubljani objavil javni razpis, na katerega sta se prijavila dva ponudnika. Po opravljenih razgovorih z obema ponudnikoma je bilo izbrano podjetje TJs, turistična agencija d.o.o., saj je ponudba edina ustrezala vsem razpisnim kriterijem. Ustanoviteljske pravice Zavoda ŠOUhostel bodo tako v teh dneh prodane omenjeni turistični agenciji za kupnino 290.000 evrov, kar je več od ocenjene vrednosti Zavoda. Zavod ŠOUhostel tako ostaja v rokah že utečene, zaupanja vredne, profesionalne ekipe, ki je svoje izkušnje na področju turističnih dejavnosti pridobila iz prve roke z uspešnim vodenjem Hostla Celica.