Nahajate se tukaj

WINGS FOR LIFE WORLD RUN

07/05/2017 - 09:00
image002.png

Spomladansko vreme je idealno za tek! Ravno zato bi vas radi spomnili, da boste 7. maja 2017 v Ljubljani spet lahko tekli za tiste, ki tega ne zmorejo!

TEKAŠKI ZAČETNIK ALI IZKUŠEN TEKAČ

Zgornji namig pa ni namenjen le najbolj resnim tekačem, ampak vsem, ki svoje telo vsaj občasno radi pretegnete s tekom. Pravzaprav tudi to ni nujno, saj se na Wings For Life World Run lahko prijavi prav vsak, tudi popoln tekaški začetnik. Koncept tekmovanja je pač takšen, da navduši vse vrste udeležencev. Od tistih, ki gredo tja le za zabavo in s ciljem pred zasledovalnim avtomobilom bežati vsaj 5 kilometrov, pa do tistih, ki računajo na dober rezultat v globalnem pomenu. Prav vsi ob tem naredijo veliko dobrega. Za svoje telo in za tiste, ki jih je poškodba hrbtenjače prikovala na invalidske vozičke.

Wings For Life je globalni projekt, tekači pa se po vsem svetu s štarta poženejo v istem trenutku, le trase so seveda različne. Tekmovanje je s pomočjo satelitske tehnologije 100% sinhronizirano. Tako ne tekmuješ le s sosedom, pač pa s celim svetom. Vse skupaj povezuje še prenos v živo, z gibljivimi slikami, ki se na naših ekranih selijo z lokacije na lokacijo.

CILJNA ČRTA, KI TE LOVI

Za razliko od klasičnih tekaških tekmovanj, kjer se trudiš do cilja na drugi strani proge porabiti čim manj časa, tukaj ciljna črta, v obliki zasledovalnega vozila, lovi tebe. To pomeni, da najboljši tečejo najdlje, medtem, ko tisti z repa razvrstitve svoje tekmovanje končajo že kmalu po začetku. Seveda pri tem najboljši pretečejo največ kilometrov.

Hitrost zasledovalnega avtomobila se skozi dirko stopnjuje. S štarta se odpelje 30 minut za tekači, s 15 kilometri na uro. Čez eno uro hitrost poveča na 16 kilometrov na uro, po dveh urah na 17, po treh pa že na 20 kilometrov na uro. To hitrost nato drži dve uri, po skupaj petih urah in pol teka, pa pospeši na 35 kilometrov na uro.

VSAK IMA SVOJ CILJ

Že to, da s svojo aktivacijo lahko pomagaš tudi drugim, je močna vzpodbuda za masikoga. Z rekreacijskega vidika pa je motivacija teka Wings For Life World Run lahko tudi to, da te nihče ne sili preteči celotnega maratona, polmaratona ali kake druge fiksne razdalje. Tečeš tako hitro kot zmoreš, pa zato ne tvegaš, da boš tekmo končal, ko v cilju ne bo več nikogar, ki bi ti zaploskal. Za svoj cilj si postaviš preteči čim večjo razdaljo, ki jo iz leta v leto lahko povečuješ in če si med počasnejšimi, je velika verjetnost da boš ujet sredi največjega navijaškega vrveža, kjer ne bo manjkalo tistih, ki te bodo v zadnjih metrih bučno vzpodbujali. Največ navijačev se namreč nabere na prvih 20 kilometrih teka.

ŠTUDENTSKE PRIJAVE NA TEK

Študentske prijave na tek se zbirajo na spletni strani www.studentski-servis.com. Štartnina znaša 20 EUR. Ne čakajte predolgo, lani je štartnih številk zmanjkalo že veliko pred tekom.

DOBER NAMEN

Dobrodelni tek Wings for Life World Run poteka en dan v letu istočasno na več lokacijah po svetu in z istim ciljem – zbrati denar za pomoč pri iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače. Tecimo skupaj za tiste, ki tega ne morejo, da bi poškodbe hrbtenjače postale ozdravljive.