Nahajate se tukaj

Vprašalnik o kvaliteti študijskih programov na Univerzi v Ljubljani

Ljubljana, 24/04/2019 - 18:00
survey-3957027_1920.jpg

 

Resor za študijsko problematiko in Varuhinja študentovih pravic so v sodelovanju s Študentskim svetom Univerze v Ljubljani in Sindikatom mladi plus za študente Univerze v Ljubljani pripravili vprašalnik z naslovom "Kvaliteta študijskih programov in obveznih študijskih praks na Univerzi v Ljubljani". Namen vprašalnika je pridobiti celostno sliko s strani študentov o kvaliteti izvedbe študijskih programov na vseh članicah Univerze v Ljubljani. Področja vprašalnika obsegajo vse najpomembnejše komponente za uspešen študij - kvaliteta pedagoškega dela visokošolskih učiteljev, aktualnost in relevantnost obravnavanih vsebin, mednarodne izmenjave in delo podpornih služb na fakulteti oz. akademiji.

Poseben poudarek je namenjen tudi obveznim študijskim praksam, ki se izvajajo v okviru študijskih programov. V preteklosti se je namreč izkazalo, da trenutna ureditev zaradi spornih praks profesorjev in delodajalcev na določenih članicah Univerze ni primerna.

Ker bo vprašalnik izpolnil svoj namen le, če nanj odgovori reprezentativen vzorec študentov Univerze v ljubljani, vabimo vse, da odgovorite na vprašalnik, ki je dostopen preko naslednje povezave: https://www.1ka.si/a/210426

Vsak odgovor nam bo v veliko pomoč, saj bomo na ta način predstavniki študentov pridobli boljše poznavanje glavnih problematik, s katerimi se soočamo študentje na fakultetah ter tako lažje zagovarjali naše skupne interese.