Nahajate se tukaj

Več kot 1500 študentov predstavilo svoj pogled na položaj študentov v Sloveniji

Ljubljana, 08/11/2016 - 16:00
cevelj_2.jpg

V Študentski organizaciji Slovenije te dni zaključujejo s prvim delom projekta »Študent, kje pa tebe čevelj žuli?« - zbiranjem izkušenj, mnenj, predlogov in komentarjev, ki so neposredno povezani s področjem študija in položajem študentov. Svoj glas je v okviru akcije  prispevalo več kot 1500 študentov iz vse Slovenije, ki so se dotaknili številnih študentskih problematik.

Namen akcije »Študent, kje pa tebe čevelj žuli?« je iz prve roke izvedeti, s katerimi problemi se študentje srečujejo tekom študija in katera področja se jim ne zdijo zadovoljivo urejena. Prispevki študentov bodo služili kot podlaga za oblikovanje nabora ukrepov, ki bodo celovito urejali položaj študentov, kvaliteto ter pogoje za študij.

V akciji je sodelovalo več kot 1500 študentov, ki so delili številne izkušnje, mnenja, pomisleke, predloge ... Dotaknili so se številnih študentskih problematik – štipendiranja, bivanjske problematike, razmer na fakultetah, pogojev za študij ... Na ŠOS bodo v prihajajočih dneh pregledali in analizirali vse prispele komentarje, rezultate analize pa bodo predstavili na tiskovni konferenci.

Klemen Balanč, predsednik Študentke organizacije Slovenije: »Zelo smo veseli, da se je na naš poziv odzvalo toliko študentk in študentov. S toliko prispevki bomo zares dobili realen uvid v probleme, ki tarejo študente. Upamo tudi, da bodo študentje spremljali nadaljevanje akcije in tudi v kasnejših fazah, sploh v fazi lobiranja, spet aktivno politično participirali.«

V Študentski organizaciji Slovenije se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem študentom, ki so prispevali svoj glas in tako pripomogli k doseganju skupnega cilja – izboljšati pogoje za življenje in študij, s tem pa tudi pogoje za razvoj družbe znanja.