Nahajate se tukaj

Vabljeni na 10. srečanje treh akademskih zborov

Ljubljana, 25/03/2016 - 15:30
apz_tt-1161.jpg

Zborovska glasba že desetletja s pesmijo združuje ljudi in z ljudskimi pesmimi krepi narodno zavest. Združuje vrstnike, somišljenike in vse prijatelje večglasnega ubranega petja. Da pesem povezuje, se zavedajo tudi vse tri slovenske univerze. Vsaka ima svoj uveljavljen in uspešen Akademski pevski zbor - APZ Univerze na Primorskem, APZ Maribor ter APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Poleg tekmovanj je za slovenske zbore pomembna tudi programska vsebina in druženje ob pesmi. Predvsem slednje je za mlade pevce posebnega pomena saj tako na prijeten, zabaven in tudi koristen način spoznavajo svoje vrstnike in utrjujejo medsebojne prijateljske vezi. 

Prihodnji teden v četrtek, 31. marca, bo v Ljubljani potekalo že deseto srečanje treh APZ-jev. Srečanja se izmenjujejo med Ljubljano, Mariborom in Koprom, vsako leto v drugem kraju. Letošnji jubilejni dogodek gosti zbor Univerze v Ljubljani, APZ Tone Tomšič. V Antonovem domu na Viču se bodo domačinom pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec pridružili še Akademski  pevski zbor Maribor pod vodstvom Tadeje Vulc in Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem pod vodstvom Mirka Ferlana.

Koncert se bo pričel ob 19.30, vstop pa je prost.

Letošnja sezona APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani se je začela s sodelovanjem z novo dirigentko Jerico Gregorc Bukovec. Že v prvi polovici sezone so se predstavili s številnimi koncerti. Po zaključku uvodnega dela sezone so v sodelovanju z RTV Slovenija konec januarja snemali predstavljen program. V letu 2016 nadaljujejo s predstavljanjem novega programa skozi koncerte tekom leta.

Vabimo vas, da se udeležite prihajajočih koncertov in se nam pridružite tudi na letnem koncertu ob devetdeseti obletnici obstoja zbora. Za vse dodatne informacije kontaktirajte na info@apz-tt.si ali na telefon 031/314-287.