Nahajate se tukaj

Vabilo na študentski dialog s kandidatom za rektorja Univerze v Ljubljani

04/05/2017 - 19:00
cover_dialog_ok_2.png

V torek, 16. maja 2017, bodo na vseh 26 članicah Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju Univerza) in rektoratu potekale volitve 44. rektorja Univerze, na katerih bodo prvič v zgodovini ljubljanske Univerze svoj glas za rektorja lahko oddali tudi vsi študenti.

Kandidat, ki se poteguje za naziv rektorja je redni profesor ter aktualni dekan Fakultete za elektrotehniko dr. Igor Papič.

Kot (edini) kandidat za rektorja ima zastavljenih ogromno ciljev, ki bodo nedvomno pustili pečat na Univerzi - ter načinu izobraževanja študentov. Predvsem se namerava zavzemati za izboljšavo kakovosti na Univerzi in pri tem okrepiti tako domači kot tudi mednarodni ugled Univerze: “Ne sme nam zadostovati, da je Univerza najboljša (najpogostejša) izbira univerze v Sloveniji. Potrebno se je uvrstiti v sam svetovni vrh, za kar bo potrebno obdržati dosedanji nivo kakovosti ter strmeti k njegovi izboljšavi.”

Ključno spremembo za brezhibno delovanje in napredovanje, prepoznava v nujno potrebnem notranjem poenotenju Univerze, ki naj bi posledično uveljavila tudi akademsko svobodo in okrepila njeno avtonomijo. Slednjo si lahko zasluži le s korektnim delovanjem. S poenotenjem sistema, osebja, študentov in vseh vpletenih v oblikovanje Univerze, saj verjame, da bo Univerza le na tak način pridobila želeno uspešnost tako na pedagoškem kot tudi na raziskovalnem področju dela.

Kot raziskovalec na področju naprav FACTS, vključevanja razpršenih virov v omrežje in kakovosti električne energije, se kandidat za rektorja zavzema in se bo zavzemal za svobodo raziskovalcev. Meni, da se lahko potencial, ki ga imajo raziskovalci na Univerzi odkrije le preko svobode, ki jim bo omogočala opravljati željeno delo. Poleg svobode raziskovalcev, si želi mlade spodbuditi k prevzemanju projektnih raziskav, tako na do sedaj neodkritih področjih kot tudi prevzemati že utečene.

Ti načrti predstavljajo le del zastavljenih ciljev kandidata za rektorja, zato Resor za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani, pripravlja sproščen dialog s prof. dr. Igorjem Papičem, kjer nam bo odgovoril na vsa pereča vprašanja s področja študijske problematike. Dialog nosi posebno vrednost, saj bo menjava rektorja nedvomno prinesla spremembe na izobraževalnem in raziskovalnem področju vsakega študenta kot tudi zaposlenega na Univerzi. Zato vas vabimo, da prisluhnete besedam kandidata, ter mu zastavite vprašanja. Sproščen dialog bo potekal v četrtek, 4. 5. 2017 ob 19.00 v Zeleni čitalnici na Študentskem kampusu.

V kolikor se dialoga ne boste mogli udeležiti, vendar imate za kandidata za rektorja vprašanje, na katerega si želite odgovor pred oddajo glasu na volitvah, vas vabimo da vprašanje oddate preko spodnjega obrazca. Tako bo namesto vas vprašanja na dialogu zastavil moderator, dobljene odgovore pa vam bomo posredovali preko elektronske pošte. Obrazec: https://goo.gl/forms/dm1abjYzcRCB1gNd2

Za dodatne informacije spremljaj Facebook dogodek.

Vljudno vabljeni,

Resor za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani