Nahajate se tukaj

Študentke in študenti izbirajo svoje predstavnike v organe Študentske organizacije Univerze v Ljubljani

Ljubljana, 15/10/2018 - 13:00
vote-1804596_1920_0.jpg

Ljubljanski študentje bodo na letošnjih volitvah v Študentski zbor znova izbirali svoje predstavnike, ki bodo zastopali njihove interese na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani).  

Študente Univerze v Ljubljani ter ostalih visokošolskih zavodov, ki so člani ŠOU v Ljubljani, zastopa 43 študentskih poslancev v Študentskem zboru ŠOU v Ljubljani, ki prihajajo iz 29 fakultet.

Študentski zbor (ŠZ) ŠOU v Ljubljani je najvišje zakonodajno telo ŠOU v Ljubljani. S ŠOU v Ljubljani med študijskim letom običajno zaseda do štirikrat na mesec, njegovo delovanje pa urejajo Statut ŠOU v Ljubljani, Poslovnik ŠZ ŠOU v Ljubljani in Pravilnik o delovnih telesih ŠZ ŠOU v Ljubljani. Študentske volitve bodo letos potekale 17. oktobra na manjših fakultetah, na večjih fakultetah pa še dan prej, torej 16. in 17. 10. Volitve sicer potekajo vsake dve leti, predstavniki v Študentskem zboru pa zastopajo interese študentov svoje fakultete. Letos je bilo oddanih 154 kandidatur za mesta v Študentskem zboru ŠOU v Ljubljani in upravne odbore ŠOVZ. Vse kandidature so javno objavljene na spletni strani ŠOU v Ljubljani.

Klemen Peran, predsednik ŠOU v Ljubljani študentom sporoča: »Vabim vse študentke in študente, da oddate svoj glas in s tem pomembno sooblikujete prihodnost naše skupne organizacije.« Pozivamo torej vse študente, da aktivno sodelujejo v ustvarjanju študentske politike in se udeležijo letošnjih volitev. Priporočamo, da podrobno preberejo programe in tudi osebno postavijo vprašanja na info točkah po fakultetah in drugih visokošolskih zavodih. Na podlagi teh naj se odločijo za študente, ki jih bodo zastopali na ŠOU v Ljubljani oz. v ŠOVZ-jih na njihovih fakultetah in akademijah.