Nahajate se tukaj

Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Ljubljana, 25/10/2016 - 11:30
cevelj_0.jpg

Se ti zdi cenzus za pridobitev državne štipendije previsok? Si želiš več besede pri izbiri cimrov v študentskem domu? Ti knjižnica na fakulteti ne nudi dovolj strokovne literature? Se ti zdijo stroški študija previsoki? Študent, kje pa tebe čevelj žuli? Prispevaj svoj glas in se poteguj za eno od lepih nagrad.

Z akcijo "Študent, kje pa tebe čevelj žuli?" želimo iz prve roke izvedeti, s katerimi problemi se študentje soočate v vsakodnevnem življenju in katera področja se vam ne zdijo zadovoljivo urejena. Vaši prispevki, predlogi in komentarji bodo prispevali k naboru ukrepov, ki jih bomo v želji po iskanju boljših rešitev posredovali pristojnim državnim organom in tako skupaj prispevali k boljši prihodnosti vseh nas.

Kako sodeluješ?

Svoj prispevek, komentar ali predlog lahko oddaš preko posebnega spletnega obrazca do vključno 7. novembra 2016. Z oddajo sodeluješ v nagradni igri, v kateri lahko osvojiš:

  • 2-krat BON V VREDNOSTI 125 EUR za tečaj Zavoda ŠOU šport
  • 2-krat BON V VREDNOSTI 125 EUR za tečaj Zavoda ŠOLT

Več o akciji Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Z akcijo želimo v Študentski organizaciji Slovenije in njenih organizacijskih oblikah – ŠOU v Ljubljani, ŠOUM, ŠOUP in Zveza ŠKIS – spodbuditi družbeno in politično participacijo študentov, usmerjeno v delovanje za skupni cilj – izboljšati pogoje za življenje in študij študentov, s tem pa pogoje za še večji razvoj družbe znanja, brez katere si mladi prihodnosti ne znamo predstavljati.

Klemen Balanč, predsednik Študentske organizacije Slovenije: »Na Študentski organizaciji Slovenije že vrsto let opozarjamo na pomanjkljivo ali neustrezno zakonsko urejenost določenih področij, ki so neposredno povezana s študenti. Tukaj mislimo predvsem na sistem zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu, štipendijsko politiko, subvencionirano bivanje in zdravstveno politiko. Z akcijo “Študent, kje pa tebe čevelj žuli?” želimo od študentov pridobiti osebne izkušnje s konkretnimi problemi, s katerimi se študenti v praksi srečujejo

Prispevke, komentarje in predloge, ki bodo preko spletnega obrazca posredovani do vključno 7. novembra 2016, bo Študentska organizacija Slovenije preučila, na podlagi njihove vsebine pa pripravila nabor ukrepov in sprememb zakonodajnih aktov, ki bi prispevali k celoviti ureditvi socialnega položaja študentov in skrbi za kakovosten študij.

Rezultati akcije s pripadajočimi ukrepi bodo predstavljeni na novinarski konferenci, ki bo potekala 17. novembra 2016, ko obeležujemo tudi mednarodni dan študentov. Izsledki akcije in predlagani ukrepi bodo po javni predstavitvi v obravnavo posredovani tudi pristojnim državnim institucijam.

Prispevaj svoj glas!