Nahajate se tukaj

ŠOU v Ljubljani podpira odprto pismo ZRC SAZU predsedniku Vlade RS

Ljubljana, 20/02/2018 - 12:30
literature-3033196_1280.jpg

ŠOU v Ljubljani podpira odprto pismo ZRC SAZU predsedniku Vlade RS

 

Ljubljana, 20. 2. 2018 - Na ŠOU v Ljubljani podpiramo odprto pismo gospodu predsedniku Vlade RS dr. Miro Cerarju. Strinjamo se, da mora Slovenija rasti z inovacijami in se širiti na raziskovalnem področju, saj je znanost naša prihodnost.

 

Na ŠOU v Ljubljani močno podpiramo dejstvo, da mora biti znanost nahranjena in ne podhranjena, zato trdno podpiramo odprto pismo ZRC SAZU gospodu predsedniku Vlade RS dr. Miro Cerarju. Strinjamo se, da mora Slovenija rasti z inovacijami in se širiti na raziskovalnem področju, ne pa utapljati v preobremenjujočih delavnikih.

 

Slovenske raziskovalke in raziskovalci si zaslužijo pošteno plačilo za njihovo delo in tudi pogled v svetlo prihodnost, ki prinaša zagotovljena delovna mesta in dobre delovne razmere. Tudi Slovenija si zasluži, da najboljši slovenski znanstveniki in znanstvenice s ponosom ostanejo in delajo v svoji državi, namesto da odhajajo v tujino. Tam so za svoje delo cenjeni bolj in tudi plačani delu primerno ter da mogoče tudi naš trg privabi koga iz tujine.

 

Zato podpiramo odprto pismo, ker se strinjamo, da so za to potrebna sredstva, ki so bila obljubljena za okrevanje raziskovalne sfere, saj menimo, da je tako kot je zapisal Edward Teller: “Današnja znanost, jutrišnja tehnologija.”

 

 

KONTAKT: Kristina Zidar, Resor za komuniciranje in razvoj ŠOU v Ljubljani, 051 705 209.