Nahajate se tukaj

ŠOU v Ljubljani bo tudi letos priskočil na pomoč bodočim brucem

Ljubljana, 05/02/2016 - 12:30
genericsou_3.png

Informativni dnevi so odlična priložnost, da bodoči študentje spoznajo, kaj jih čaka v času študija in tako modro izberejo pravo pot. Fakultete Univerze v Ljubljani bodo tudi letos organizirale informativne dneve, ki bodo potekali v petek, 12. februarja, in v soboto, 13. februarja. Kot vsako leto, je ŠOU v Ljubljani pripravil informativno brošuro za dijake, ki prihajajo na informativne dneve v Ljubljano. Z njeno pomočjo bodo dijaki lažje našli izbrane fakultete, se do njih odpeljali s pravim avtobusom in ujeli vlak proti domu. Na najbolj prehodnih točkah v Ljubljani pa se bodo nahajali tudi naši informatorji v prepoznavnih ŠOU majicah, ki bodo na voljo za vsa ostala vprašanja.

 

Izbira fakultete in smeri študija je ena izmed najpomembnejših odločitev v življenju bodočih študentov, saj predstavlja začetek poklicne in karierne poti. Pred vpisom na izbrano fakulteto je pomembno pridobiti čim več informacij o poteku in pogojih študija ter nenazadnje o kvaliteti študijskega programa. Vse o tem bodo lahko dijaki izvedeli na informativnih dnevih v petek, 12. februarja, ob 10. in 15. uri (ponekod tudi ob 12. uri) ter v soboto, 13. februarja, ob 10. uri. Zaradi velikega števila študijskih programov imajo nekatere fakultete več predstavitev ob različnih urah, zato dijakom priporočamo, da na njihovih spletnih straneh preverijo točne urnike predstavitev programov, ki jih želijo obiskati.

 

V brošuri, ki smo jo pripravili na ŠOU v Ljubljani, smo poleg kratkega opisa vseh ljubljanskih fakultet, voznega reda vlakov in avtobusov ter zemljevida voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa zbrali tudi informacije o družini ŠOU v Ljubljani ter o vseh storitvah, ki jih ponujamo študentom. Brošure in nasvete bodo naši informatorji delili na info točkah (železniška postaja, glavna avtobusna postaja ter LPP postaje Bavarski dvor, Aškerčeva in Mercator) v petek, med 7. in 14. uro ter v soboto od 7. do 10. ure. Za dijake bo v času informativnih dni odprta tudi brezplačna info telefonska številka – Študentski telefon 01 438 02 53.

 

»Dijakom želimo, da od informativnih dni odnesejo čim več uporabnih informacij, saj bodo tako lahko sprejeli najboljšo odločitev o svoji prihodnosti. Poskusijo si naj ustvariti celosten vtis o dogajanju in vzdušju na fakultetah ter tako spoznajo, katera smer študija je prava za njih. Poleg tega jim svetujemo, naj čim več sprašujejo – študente oziroma diplomante te smeri, profesorje na fakulteti, karierne svetovalce, ... Tako bodo dobili boljšo predstavo, kaj jih čaka in bodo lažje precenili, ali je smer študija prava za njih.« - Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani