Nahajate se tukaj

S ŠOU v Ljubljani brezplačno na mednarodno izmenjavo na Poljsko!

Ljubljana, 26/07/2017 - 20:00
genericsou_3.png

Med 21. in 28, avgustom bo na Poljskem, natančneje v mestu Puck na severu države, potekala mednarodna izmenjava z naslovom »Media – think critically«.  Mladi se bomo pogovarjali o prednostih in slabostih informacijske družbe ter izmenjevali mnenja o tem ali gre verjeti vsemu kar preberemo. Udeleženci bomo delovali v manjših mešanih skupinah, organizirane bodo delavnice in diskusije.

Poglavitni cilj projekta je seznanitev s prednostmi in slabostmi informacijske družbe in kritični pristop k medijem in informacijam.

Delo bo potekalo vsak dan, tako v učilnicah, kot tudi na terenu v sodelovanju z lokalno skupnostjo, tema pa bodo tudi predstavitve migrantov v množičnih medijih in kritični pogledi na le te. Četrti dan projekta pa bo organiziran ogled oglaševalske agencije v bližnjem mestu Gdynia.

Udeleženci bomo nastanjeni v lokalnem dijaškem domu, kjer bo tudi velika učilnica za dnevne aktivnosti, v bližini je tudi športni park in prostor za piknike in druženje. Sam dijaški dom pa je 10 minut hoje oddaljen od centra mesta in obale.

Vsak dan bodo tudi trije obroki, v večernih urah pa bodo organizirani kulturni večeri, ko bomo udeleženci iz posameznih držav predstavili tradicionalne običaje, hrano in pijačo.

Za udeležence je izmenjava popolnoma brezplačna – torej, razen denarja, ki ga bomo imeli s sabo, stroškov ni.

Potovanje se bo pričelo 21. avgusta na Avtobusni postaji v Ljubljani, ko se bomo vkrcali na avtobus in se napotili proti Slovaški, kjer se nam bodo pridružili slovaški kolegi, v Puck bomo prispeli predvidoma ob 20. uri, ko bo že prva spoznavna večerja in družabni večer.

 

Število mest je omejeno, prijave pa sprejemamo na info@sou-lj.si, do srede 2. avgusta 2017!

V zadevo maila napišite Prijava na mednarodno izmenjavo na Poljskem, v besedilu pa ime, priimek, e-mail, telefonsko številko in starost. Vse ostale informacije boste prejeli po prijavi.

Za dodatne informacije:

KONTAKT: Kaja Fikfak, resor za komuniciranje in razvoj, 031 442 525, kaja.fikfak@sou-lj.si