Nahajate se tukaj

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 43

Ljubljana, 15/01/2020 - 14:15
rukopisi40_1.jpg

Mladinski center v Pančevu (Dom omladine Pančevo) vabi k 43. razpisu za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora nekdanje Jugoslavije – Rukopisi 43. Udeležijo se ga lahko vsi, stari od 15 do 30 let, ki pišejo v jezikih nekdanje Jugoslavije kot tudi v jezikih nacionalnih manjšin v Republiki Srbiji. Razpis je odprt do 21. februarja 2020.

Na razpisu lahko sodelujete s poezijo in/ali kratko prozo. Pošljite do 3 pesmi in/ali 3 kratke zgodbe: pesmi dolge do 2, zgodbe pa do 3 strani (za zgodbe do 7.000 znakov, velikost pisave 12), podpisane s polnim imenom in priimkom, letnico rojstva, hišnim naslovom (državljanstvom, če avtor živi v tujini), telefonsko številko in e-poštnim naslovom. Prosimo vas, da podatke napišete tako v besedilu maila kot na začetku datoteke z deli ter da pesmi oziroma zgodbe pošljete v enem samem Word dokumentu, ne kompresirano (ZIP, RAR ipd.) in brez zunanjih povezav. Nenazadnje prosimo upoštevajte zapis šumnikov in pravopisna pravila. E-poštni naslov za pošiljanje vaših del je: zbornikrukopisi@gmail.com.

Dom omladine Pančevo priporoča pošiljanje prek e-pošte, navadno pošto pa le, če ni druge možnosti. V tem primeru je naslov: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (z opombo »za Rukopise 43«).

Avtorje prosimo, da spoštujejo pravila razpisa in rok za pošiljanje del.

Rukopisi 43 bodo natisnjeni v začetku maja letos, v prihodnjih majskih tednih je pa načrtovana tudi promocija oziroma tridnevni festival v Pančevu. Avtorjem iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Črne gore, ki se ne bodo mogli udeležiti promocije zbornika, bomo avtorske izvode poslali po pošti.

Srečno!