Nahajate se tukaj

PROJEKT »YOUTH REACHING OUT« V OKVIRU ERASMUS+ IZMENJAV

Ljubljana, 24/03/2018 - 14:30
usa-2647092_1920.jpg

Erasmus+ programi izmenjav ponujajo najrazličnejše projekte na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa. V okviru Erasmus+ programov tudi ŠOU v Ljubljani mladim ponuja sodelovanje na najrazličnejših projektih v tujini.

»Youth reaching out«

Projekt »Youth reaching out« bo potekal od 1. do 8. aprila v Srbiji, natančneje v Topoli. Organizira ga nemška organizacija Zentralrat der Serben in Deutschland e.V. Glavni namen projekta je združiti mlade, ki jih zanima področje sociale in humanitarnosti, ter med njimi povečati ozaveščenost o migrantih, ki trenutno vstopajo v Evropsko Unijo. Udeležencem želijo približati migrantsko problematiko in vzbuditi zanimanje za aktivno delovanje mladih na tem področju v posameznih državah. Ta problematika bo mladim na projektu predstavljena skozi različne delavnice, debate in druge oblike timskega dela.

Poleg migrantske problematike bodo vključene tudi druge povezane teme – kulturne razlike znotraj EU, stereotipi, nestrpnost, diskriminacija

V vse zgoraj našteto pa spada tudi zabava – teambuildingi, večeri mednarodne izmenjave hrane in pijače, spoznavne zabave in družabni večeri.

Vsi stroški potovanja in bivanja v Topoli so pokriti s strani Erasmus+ programa in ŠOU v Ljubljani.

Če se zanimaš za migrantsko problematiko, kulturne razlike, delo z mladimi, ali pa samo želiš doživeti novo izkušnjo, potem se hitro prijavi, število mest omejeno!

Kontakt: tajkoblar@gmail.com