Nahajate se tukaj

Predsednik Razsodišča na konstitutivni seji Študentskega zbora: »Sodelujte drug z drugim, si pomagajte, krepite prijateljstvo, bodite spoštljivi.«

Ljubljana, 13/11/2018 - 14:30
genericsou_3.png

Predsednik Razsodišča Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Patricij Maček je včeraj, 12. novembra 2018, odprl konstitutivno sejo novega Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Predsednik Razsodišča je imel na konstitutivni seji uvodni nagovor.

V nadaljevanju je besedilo slavnostnega govora predsednika Razsodišča. Velja govorjena beseda!

Spoštovani predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Klemen Peran, spoštovani predsednik Študentskega zbora Gregor Tim Grünfeld, spoštovani direktor Andrej Klasinc, spoštovana predsednica Volilne komisije Nina Bjelica! Spoštovane novoizvoljene poslanke, spoštovani novoizvoljeni poslanci! Ostali prisotni!

Vsi prisrčno pozdravljeni na konstitutivni seji novega Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani!

Ker je osrednja pozornost današnje konstitutivne seje usmerjena v izvolitev novega predsednika Študentskega zbora, bom kratek.

»Živi, kot da boš jutri umrl, uči se, kot, da boš živel večno,« so znane Gandhijeve besede. Kot študentom vam je znanje ena najvišjih vrednot v življenju. Znanje je tisto, česar vam nihče nikoli ne more odvzeti. Je tisto, kar vas dela močne, samostojne in neodvisne. Vse to pa boste posebej potrebovali zdaj, ko nase prevzemate posebno odgovornost.

Statut Študentske organizacije namreč določa, da je Študentska organizacija demokratično organizirana avtonomna skupnost, ki zastopa interese študentov, mlajše generacije ter se zavzema za njihovo uresničevanje.

Kot predstavnik Razsodišča si želim, da bi v prihodnjem mandatu z vso zavzetostjo in gorečnostjo uresničevali to določbo Statuta ter tako nepopustljivo zagovarjali interese študentov, zlasti tistih, ki jih tarejo preizkušnje študijskega in obštudijskega življenja, pri tem pa ves čas pazili na zakonitost ter skladnost z akti te organizacije. Ko boste v tej dvorani razpravljali, že danes in v prihodnje, ne pozabite, kako pomembni so, tako kot tudi v življenju nasploh, poštenje, medsebojno razumevanje, spoštovanje, sodelovanje, strpnost in razumevanje različnosti. Zato sodelujte drug z drugim, si pomagajte, krepite prijateljstvo, bodite spoštljivi.

Drage poslanke in spoštovani poslanci Študentskega zbora,

dovolite mi, da vam iskreno čestitam za izvolitev in zaželim uspešno delo. V skladu in v mejah aktov Študentske organizacije Univerze v Ljubljani se veselim prihodnjega sodelovanja z vami ter vašim bodočim predsednikom. Hvala.