Nahajate se tukaj

Praga s ŠOU v Ljubljani

18/11/2016 - 01:00 do 20/11/2016 - 23:00
praga_0.jpg

Na tradicionalno jesensko ekskurzijo vas Resor za obštudijske dejavnosti ŠOU v Ljubljani tokrat pelje v Prago!
Praga, prestolnica ter največje mesto Češke, je poleg piva znana tudi po najstarejši astronomski uri, veličastnem Karlovem mostu in gotski katedrali, ki se bohoti nad srednjeveškim mestnim jedrom. Leži ob reki Vltavi ter je kulturno in gospodarsko središče Češke, med mladimi znana predvsem po 5-nadstropni diskoteki Karlovy lázně. Vabimo te, da se nam pridružiš na našem »podaljšanem vikendu« v tej čudoviti prestolnici.

*KDAJ?* Od 18. do 20. novembra 2016

*CENA* 100 EUR 

*PAKET VKLJUČUJE*
• prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Praga – Ljubljana
• dvakrat nočitev z zajtrkom v hotelu **/*** v okolici Prage na dosegu metroja
• osnovno nezgodno zavarovanje
• vse oglede po programu razen vstopnin
• spremljanje potovanja
• stroške organizacije potovanja

*PROGRAM*
1. DAN SLOVENIJA - PRAGA:
Za odhod v Prago se bomo zbrali ob 1:00 uri na parkirišču pred Atlantisom. Sledila bo nočna vožnja s postanki preko Maribora, Šentilja, Dunaja, Znojma in Jihlave do češke prestolnice. Zapeljali se bomo skozi mestno četrt Višehrad mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Namestitev v hotelu, ki se nahaja v okolici Prage, vendar na dosegu metroja. Zvečer se bomo po želji podali v eno od tipičnih praških pivnic na pravo češko večerjo.

2. DAN PRAGA
Dopoldne bomo obiskali židovsko četrt, nato pa se sprehodili do Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazoval mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg. Prosto

3. DAN PRAGA – SLOVENIJA:
Po zajtrku in odjavi iz hotela bomo izkoristili čas za zadnji ogled mesta in nakupe. V kolikor bo želja gostov lahko organiziramo mini križarjenje po reki Vltavi, kjer bomo mesto spoznali še z vodne strani in občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. Predviden odhod iz Prage je ob 14:00, tako da bomo v Ljubljano prispeli približno okoli 24:00. 

*MOŽNA DOPLAČILA*
• vstopnina v Zlato uličko (9 EUR)
• minikrižarjenje z ladjico (10 EUR)

*PRIJAVE*
Prijavi se na: https://goo.gl/forms/6X0QdefTL00YgMqP2 

Vse potrebne informacije boste prejeli po elektronski pošti, v primeru dodatnih vprašanj pa nas lahko kontaktirate na: tel: 040 272 122, ali e-mail: tepic.bojan@gmail.com

Dogodek bodo omogočili:
- ŠOU v Ljubljani
- Legionar
- Cockta
- g3spirits