Nahajate se tukaj

Pos(r)edujem znanje: ''Odvisnost od odnosov'' @Zavod ŠS

11/05/2016 - 17:00
zajeta_slika_2.png

Zavod Študentska svetovalnica vas v sklopu projekta POS(R)EDUJEM ZNANJE* vljudno vabi na brezplačni seminar ODVISNOST OD ODNOSOV! Seminar bo potekal v sredo, 11. maja 2016, ob 17.00, v prostorih Zavoda Študentska svetovalnica (Kersnikova 4, 1. nadstropje).

Odvisnost od odnosov je zasvojenost, pri kateri oseba (ali več udeleženih) nenehno potrebuje potrditev pomembne osebe, da bi se bolje počutila, da bi zmanjšala kronično duševno bolečino. Ta pomembna oseba je običajno partner/ka, lahko starš, otrok ali avtoriteta. Gre za nezdravo potrebo po potrditvi, ki povzroči težave v odnosih in razpad odnosov. Odvisnost od odnosov ustreza vsem kriterijem za zasvojenost in nastane v otroštvu zaradi preživetvene prilagoditve težkim, nemogočim pogojem v disfunkcionalni družini in se pokaže v odrasli dobi običajno v partnerski zvezi. Odvisnik od odnosov nosi v sebi t.i. toksični sram, to je negativen občutek o sebi, ki poganja odvisnost. Prav tako nosi v sebi napačno prepričanje, da, če bo poskrbel za drugega, mu/ji bo le-ta vrnil ljubezen, po kateri tako hrepeni.

Na delavnici si bomo ogledali kaj odvisnost od odnosov je, kako jo prepoznati in kako iz nje. Z vajami bomo pogledali kako smo mi sami s tem. Delavnica je namenjena tako osebam, ki menite, da imate težave z odvisnostjo od odnosov kot tudi strokovnim delavcem. Seminar spada v cikel delavnic o socialni varnosti, ki potekajo enkrat mesečno.

Udeležba je BREZPLAČNA. Zaradi lažje organizacije dogodka vse zainteresirane prosimo za predhodno prijavo na info@svetovalnica.com.

*Projekt POS(R)EDUJEM ZNANJE sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani.