Nahajate se tukaj

Pojasnilo glede dogodka “Shopping izlet v Primark - Gradec"

Ljubljana, 28/02/2018 - 17:00
logo-sou-500x167.png
 
 

 

 

SPOROČILO ZA JAVNOST - “Pojasnilo glede dogodka “Shopping izlet v Primark - Gradec”

 

Ljubljana, 27. 2. 2018 - Resor za obštudijske dejavnosti 8. marca organizira izlet v nakupovalno središče Seiersberg. Namen projekta je študentom in študentkam omogočiti ugoden obisk nakupovalnega središča in ne obeleževanje mednarodnega dneva žena. V prizadevanju po organizaciji tega projekta je prišlo tudi do popolnoma napačne komunikacije dogodka.

 

8. marca 2018 bo eden izmed resorjev ŠOU v Ljubljani, natančneje Resor za obštudijske dejavnosti, organiziral izlet v nakupovalno središče. Projekt je rezultat velikega povpraševanja študentk in študentov po organizaciji tovrstnega dogodka in nikakor ne poskus obeleževanja mednarodnega dneva žena.  

 

Na resorjih ŠOU v Ljubljani dela ogromno mladih študentk in študentov, z namenom  organizacije dobrih projektov, ki si jih študentje želijo in jih posledično tudi obiskujejo. V prizadevanju po organizaciji takega projekta je tudi prišlo do popolnoma napačne interpretacije namena dogodka s strani enega od naših resorjev.

 

Resorjem ŠOU v Ljubljani prepuščamo avtonomnost pri organizaciji dogodkov pri čemer je Resor za obštudijske dejavnosti edini, ki ima tudi avtonomno strategijo komuniciranja z javnostmi. Tako so se odločili za komuniciranje nakupovalnega izleta kot dogodek ob obeleževanju mednarodnega dneva žena, kar pa nikakor ni bil njegov namen. Dogodek je bil organiziran zaradi velikega povpraševanja študentk in študentov. Na ŠOU v Ljubljani se zavedamo storjene napake in se iskreno opravičujemo vsem, ki smo jih s tovrstnim ravnanjem prizadeli.

 

Primark je ena izmed najbolj priljubljenih blagovnih znamk med mladimi. Trgovino radi obiskujejo zaradi nizkih in dostopnih cen in se velikokrat poti do Gradca poslužujejo tudi sami. Seiersberg je eno največjih nakupovalnih središč v temu delu Evrope, kjer se nam najbližji Primark tudi nahaja. V okviru projekta za ugodnih 7 € študentkam in študentom ponujamo povratni prevoz do Gradca. Za redni prevoz do omenjene destinacije in nazaj, bi morali študentje v najboljšem primeru plačati 45 €. Tako študentom omogočamo ugoden prevoz, kar je bil tudi razlog za organizacijo takšnega projekta. Naj omenimo, da je trenutno na izlet prijavljenih več kot sto študentk in študentov.  

 

ŠOU v Ljubljani aktivno, redno in progresivno opozarja in deluje na področju emancipacije žensk in pravičnega ter enakopravnega zastopanja študentk in študentov. Tako smo bili prva organizacija v Sloveniji, ki je zapisala enega svojih najpomembnejših aktov v obliki ženskega spola - Etični kodeks ŠOU v Ljubljani. Prav tako je ŠOU v Ljubljani zmeraj imel predstavnice na vodilnih položajih v organizaciji. V prejšnjem mandatu je bila to vodja Resorja za študijsko problematiko, imeli smo že predsednico ŠOU v Ljubljani, imamo Varuhinjo študentovih pravic, veliko število predsednic ŠOVZ-jev, trenutno pa v Študentskem zboru (ŠZ) ŠOU v Ljubljani sedi 18 študentk, kar je dobra tretjina vseh predstavnic in predstavnikov ŠZ ŠOU v Ljubljani.

 

Zavedamo se, da je taka komunikacija dogodka popolnoma neprimerna, zato se bomo še z večjo vnemo trudili, da do takih napak ne bo prihajalo in se, kot vsa leta do sedaj, borili, da dosežemo popolno enakopravnost žensk in moških na vseh področjih delovanja. Spodbujamo problematiziranje položaja žensk in javni diskurz na to tematiko, vendar tega nikakor ne počnemo za pridobivanje pozitivne podobe v javnosti ali nabiranja političnih točk, kot to počnejo v študentskem društvu Iskra. Želimo si medsebojnega sodelovanja z različnimi društvi in organizacijami in se vedno zavzemamo za odprto in osebno komunikacijo.    

 

ŠOU v Ljubljani z namenom obeleževanja mednarodnega dneva žena pripravlja dogodek, na katerem bomo po ljubljanskih fakultetah in centru mesta delili poezijo in prozo o emancipaciji žensk ter opozarjali na boj za politično, socialno in ekonomsko enakopravnost vseh spolov.  

 

KONTAKT: Kristina Zidar, Resor za komuniciranje in razvoj ŠOU v Ljubljani, 051 705 209