Nahajate se tukaj

Parada ljubljanskih maturantov

Ljubljana, 22/05/2022 - 19:30
genericsou_3.png

V petek, 20. maja 2022 se je na Kongresni trg po dveh letih premora zaradi epidemije vrnil tradicionalni dogodek, ki povezuje dijake in dijakinje zaključnih letnikov iz cele Ljubljane in okolice. Parada ljubljanskih maturantov je bila tokrat prvič v zgodovini organizirana s strani dijakov, pod okriljem Dijaške skupnosti Ljubljana, in tudi prvič brezplačna za vse udeležence. 

Program se je začel ob 10. uri z glasbenim dogajanjem, deljenjem majic in drugega promocijskega materiala ter druženjem. Celoten dogodek sta povezovala stand-up komika Žan Papič in Gašper Bergant. Okoli 11. ure je sledila generalka četvorke s plesno mojstrico Janjo Pušl, nekaj pred 12. uro pa se je začelo radijsko javljanje dijakov in dijakinj iz različnih mest po Evropi, med drugim tudi iz Ljubljane. Točno ob 12.00 so maturantje po Evropi zaplesali slavnostno četvorko, sledilo je še nekaj bolj modernih plesov, nazadnje pa se je plesni del zaključil z Avsenikovo “Na golici”. 

Po koncu plesnega dela so se maturantje podružili na Kongresnem trgu in obujali spomine na svoje srednješolsko obdobje. Zbralo se nas je med 2000 in 3000! 

Hvala vsem maturankam in maturantom za udeležbo, hvala vsem gledalcem, da ste nas spremljali in seveda hvala Mestni občini Ljubljana ter vsem sponzorjem, brez katerih ta dan ne bi bil mogoč!