Nahajate se tukaj

Odprti so filmski razpisi za Grossmannov festival 2017

Ljubljana, 23/02/2017 - 10:00
pexels-photo-27008.jpg

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina poziva vse fantastične filmarje, da do 15. maja prijavijo svoje dolgometražne in kratke filme ter glasbene dokumentarce na 13. edicijo festivala, ki se bo odvijala od 11. do 15. julija v Ljutomeru. Izbrani dolgometražni filmi se bodo borili za najprestižnejšo Grossmannovo nagrado, hudega mačka za najboljši celovečerec.

Izbrani kratki filmi se bodo lahko potegovali za nagrado Slakov hudi maček za najboljši kratki film ali za nagrado Melies d'Argent, ki bo nagrajencu omogočila nominacijo za Melies d'Or, prestižno nagrado za najboljši evropski fantastični kratki film, ki jo ob koncu letnega festivalskega cikla podeli Evropska federacija festivalov fantastičnega filma.

Slakov hudi maček je poimenovan po Franciju Slaku, velikanu slovenskega filma, ki je s svojim znanjem in pomočjo imel ključno vlogo pri postavljanju Grossmannovega festivala na noge. Nagradi Melies d'Argent in Melies d'Or sta poimenovani po Georgesu Mélièsu, francoskem filmskem pionirju, ki je med drugim posnel tudi prve filme fantastike.

Razpis poziva tudi k prijavi v tekmovalni program Hrupni maček, v okviru katerega bo podeljena nagrada za najboljši glasbeni dokumentarec. Filmi, ki ne bodo izbrani v tekmovalne programe, bodo prišli v poštev za ostale programske sklope 13. edicije festivala.

Povezava do prijavnic: