Nahajate se tukaj

OBVESTILO ZA ŠTUDENTE V ZVEZI Z VOLITVAMI ZA REKTORJA UL

Ljubljana, 09/04/2021 - 14:00
genericsou_3.png

V torek, 13. aprila 2021, bodo potekale volitve rektorja za mandatno obdobje 2021-2025, na vseh 26 članicah Univerze in rektoratu hkrati. Za naziv rektorja se bodo prvič v zgodovini Univerze potegovali kar štirje kandidati:

- prof. dr. Igor Lukšič (UL Fakulteta za družbene vede),

- prof. dr. Gregor Majdič (UL Veterinarska fakulteta),

- prof. dr. Igor Papič (UL Fakulteta za elektrotehniko in UL Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo),

- prof. dr. Anton Ramšak (UL Fakulteta za matematiko in fiziko).

Volilno pravico za volitve rektorja imajo visokošolski učitelji/učiteljice, znanstveni sodelavci/sodelavke, ki so zaposleni vsaj za polovični delovni čas, razen učiteljev/učiteljic kliničnih predmetov, ki morajo biti zaposleni vsaj v obsegu 25 % polnega delovnega časa, strokovno-administrativni in tehnični sodelavci/sodelavke, ki so zaposleni za vsaj polovični delovni čas.

Volilno pravico imamo tudi ŠTUDENTJE - pripada nam ena petina glasov od skupnega števila glasov na posamezni članici.

Za lažjo odločitev na volitvah, so na spletni povezavi s strani Univerze v Ljubljani (https://www.uni-lj.si/v_ospredju/2021031810274347/?fbclid=IwAR3x7ciUAeCl_pkVKiS66dkRJ5NUpeUvCY9rxXeSu5J4T9SQyLY2dm_XxQs) objavljeni programi vseh kandidatov.

V preteklem tednu smo na ŠOU v Ljubljani v sodelovanju s Študentskim svetom Univerze v Ljubljani prav tako organizirali soočenje kandidatov za rektorja. Do posnetka soočenja lahko dostopate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=eyVnGzv2Mzc&t=2541s

V okviru nadaljnjih promocijskih aktivnosti in predstavitev kandidatov vas vabimo, da nas spremljate tudi na Instagram in Facebook profilih ŠOU.