Nahajate se tukaj

Nefiks podjetniška akademija: Podjetne petke tudi za študente

Ljubljana, 27/01/2017 - 11:30
slika.png

Zavod Nefiks v sklopu projekta "Nefiks – zaposlitvene rešitve" za mlade, ki so naravnani podjetno, organizira Nefiks podjetniško akademijo: Podjetne 5ke, s ciljem pomagati mladim od snovanja ideje do vodenja uspešnega startup podjetja, ki ne zapade v črno statistiko neuspelih poizkusov.

Zavod Nefiks izvaja »Nefiks – zaposlitvene rešitve« projekt, ki ga financira Evropski socialni sklad in je zato za udeležence brezplačnen. Namenjen je mladim iskalcem zaposlitve do 29. leta, tudi tistim, ki še študirajo, vendar že razmišljajo o vstopanju na trg dela. Izvaja se po več krajih v Sloveniji. Na trimesečnem izobraževanju, udeleženci krepijo svoje osebne kompetence, pridobivajo strokovno znanje ter se prirpravljajo na izzive z delodajalci.

Udeleženci se bodo naučili vseh ključnih korakov – od razvoja ideje do ustanovitve in vodenja dobičkonosnega podjetja. Gre za praktičen in preverjen podjetniški izobraževalni program, ki ga sestavlja 12 celodnevnih delavnic. Na usposabljanju bodo mladi podjetniki pridobili tudi informacije, kako se izogniti začetniškim napakam ter osvojili temelje poznavanja področij: računovodstva, prava, idr, ki so nujne, da jih podjetnik pozna. Prav tako se bodo mladi, ki bodo odprli podjetje naučili postaviti lastno spletno stran.

Udeležba na takem programu bi stala več tisoč evrov, vendar je projekt financiran s strani Evropskega socialnega sklada, zato bo za 15 najbolj motiviranih kandidatov do 29 let udeležba brezplačna. CILJ Nefiks - zaposlitvenih rešitev je, da mladi s prakso in povezovanjem z delodajalci pridobivajo konkretne kompetence in se na ta način, kot usposobljen kader, hitreje vključujejo na trg dela.  

Številni udeleženci, predvsem tisti, ki so zaposlitev že dobili, menijo, da je sodelovanje v Nefiks zaposlitvenih rešitvah odlična priložnost za vse, ki želijo okrepiti kompetence, pridobiti izkušnje timskega dela, razširiti svojo socialno mrežo in preizkusiti nekaj novega.

Prijave in dodatne informacije:  http://app.nefiks.si/activity/322.