Nahajate se tukaj

Natečaj za pripravo poslovnih načrtov za ekološko osveščene študente: Go Green in the City

Ljubljana, 22/02/2016 - 14:30
rsz_schneider_electric_2.jpg

Družba Schneider Electric, globalni strokovnjak za upravljanje energije in avtomatizacijo, je objavila vabilo za sodelovanje na šestem svetovnem letnem natečaju v pripravi poslovnih načrtov za ekološko ozaveščene študente – Go Green in the City. Namen natečaja je priprava inovativnih rešitev za upravljanje energije v pametnih mestih. Prijave na natečaj so možne od sredine januarja do sredine aprila. V tem obdobju lahko študenti s celotnega sveta, ki študirajo ekonomijo, strojništvo, elektrotehniko in poslovno administracijo, prijavijo svoje ideje – inovacije. Študenti se morajo prijaviti v parih, pri čemer je zaželeno, da par sestavljata študentka in študent. Prijava mora vključevati študijo primera, ki prikaže idejo za boljše načine upravljanja energije v mestih. Prijave – poslovni načrti – se morajo navezovati na eno izmed petih tem natečaja. Lansko leto je nagrado osvojila študentska ekipa s Tehnološkega inštituta v Kharagpuru v Indiji z aplikacijo, ki povečuje učinkovitost upravljanja energije.

V preteklih petih letih je upravljanje energije v pametnih mestih tema, kateri študenti s celotnega sveta posvečajo vedno večjo pozornost. V natečaju je lansko leto sodelovalo več kot 12.800 študentov iz 168 držav, med katerimi je bilo 57 odstotkov žensk. Namen natečaja Go Green in the City je dvigovanje zavedanja o pametnem upravljanju energije v trajnostnih mestih in izobraževanje mlajše populacije. Leta 2015 so bile na natečaju najbolj aktivne Indija, Indonezija in Južna Koreja, saj je iz teh držav prihajalo največ prijavljenih študentskih ekip.

Študentske ekipe, ki se uvrstijo v polfinale, bodo imele priložnost dva meseca delati na svojih projektih, skupaj z mentorji iz Schneider Electrica. V tem obdobju morajo napisati povzetek in pripraviti video predstavitev svoje ekološko utemeljene poslovne ideje. Dvanajst najboljših ekip bo 15. julija letos predstavljenih v Parizu, kjer bodo od 19. do 22. septembra sodelovali v velikem finalu natečaja. Zmagovalna ekipa bo za nagrado prejela potovanje okoli sveta v slogu VIP oseb. Obiskovali bodo tovarne družbe Schneider Electric, kjer se bodo lahko družili s tamkajšnjimi zaposlenimi in direktorji. Najboljšemu sodelujočemu paru bo ponujena tudi zaposlitev v družbi Schneider Electric v podružnici družbe, ki se nahaja v njihovi državi. Schneider Electric v regiji zaposluje 65 ljudi v Sloveniji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini. Iz teh treh držav je leta 2015 na natečaju sodelovalo 19 kandidatov. Ob tej priložnosti lokalne pisarne Schneider Electrica v Ljubljani, Zagrebu in Sarajevu pozivajo študente, da predstavijo svoje ideje v okviru tega natečaja.

 

 

Več podrobnosti o natečaju lahko najdete na spletnem mestu Go Green in the City, dogodke, povezane z natečajem, pa lahko stalno spremljate na družbenih omrežjih Facebook in Twitter.