Nahajate se tukaj

Na razpis za študentske predstavnike na ŠOU v Ljubljani prispelo 222 kandidatur

Ljubljana, 29/09/2016 - 14:30
voting_picture_2.jpg

Ljubljana, 29. september 2016 - Ljubljanski študentje bodo na oktobrskih volitvah v Študentski zbor znova izbirali svoje predstavnike, ki bodo zastopali njihove interese na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani). Rok za oddajo kandidatur na javni razpis, ki je bil objavljen prvi dan septembra, je potekel pretekli petek, 23. 9. 2016. Na razpis je prispelo 222 kandidatur za predstavnike v Študentskem zboru ŠOU v Ljubljani in študentske predstavnike na Študentskih organizacijah visokošolskih zavodov (ŠOVZ) iz 30 volilnih enot.

 

V torek, 27. 9, zvečer je pod vodstvom Volilne komisije ŠOU v Ljubljani potekalo javno odpiranje kandidatur, prispelih na razpis za študentske predstavnike v ŠOU v Ljubljani. Na razpis je od 222 poslanih in pravočasno prispelih kandidatur prispelo 92 popolnih in 130 nepopolnih kandidatur. Od 130 nepopolnih kandidatur se bo 105 kandidatur v skladu z 2. odstavkom 44. člena Volilnega pravilnika ŠOU v Ljubljani pozvalo k dopolnitvi, preostalih 25 pa je Volilna komisija v skladu s 1. odstavkom 44. člena zavrnila kot nepopolne.

 

Študente Univerze v Ljubljani ter ostalih visokošolskih zavodov, ki so članice ŠOU v Ljubljani, zastopa 45 študentskih poslancev v Študentskem zboru ŠOU v Ljubljani, ki prihajajo iz 30 fakultet. Študentske volitve bodo letos potekale 19. oktobra (na manjših fakultetah) ter 18. in 19. oktobra (na večjih fakultetah). Volitve sicer potekajo na dve leti, predstavniki v Študentskem zboru pa zastopajo interese študentov svoje fakultete.

 

Vse študente pozivamo, da aktivno sodelujejo v soustvarjanju študentske politike in se udeležijo letošnjih volitev. Priporočamo, da podrobno preberejo programe in se na podlagi teh odločijo za študente, ki jih bodo zastopali na ŠOU v Ljubljani oz. v ŠOVZ-jih na njihovih fakultetah in akademijah.