Nahajate se tukaj

Možnost izmenjave Erasmus+ za prakso tudi po zaključku študija

Ljubljana, 27/01/2017 - 10:00
pexels-photo.jpg

Študentje, ne spreglejte možnosti opravljanja praktičnega usposabljanja Erasmus+ po zaključku študija (po diplomi, magisteriju ali doktoratu).

Poleg izmenjave Erasmus+ za študij ali prakso v času študija, vam program Erasmus+ od leta 2014 naprej nudi možnost opravljanje praktičnega usposabljana tudi po zaključku študija (po diplomiranju, magistriranju ali doktoriranju). Pomemben pogoj, ki ga morate izpolnjevati pa je, da se na izmenjavo prijavite še v času, ko ste študent (v zadnjem letu študija) in da vam vaša matična univerza/fakulteta/visoka ali višja šola izmenjavo še v času študija odobri. Takrat pridobite v okviru programa Erasmus+ status t.i. mladega diplomanta/magistranta/dokotranta.

Na prakso Erasmus+ lahko odidete in jo zaključite v roku enega letu od datum diplomiranja. Minimalno trajanje prakse je 2 meseca, najdlje pa lahko na praksi ostanete 12 mesecev.  Ob tem upoštevajte, da ste na eni stopnji študija upravičeni, vključno z obdobjem prakse Erasmus po zaključku študija, do največ 12 mesecev izmenjave. Kot Erasmus+ »mladi« diplomant/magistrant/doktorant ste upravičeni podobno kot študentje, ki odhajajo na Erasmus+ izmenjavo, do Erasmus+ mesečne dotacije in dodatka za Erasmus+ praktično usposabljanje.

Izkoristite možnost izmenjave Erasmus+ za prakso tudi po zaključku študija!