Nahajate se tukaj

Marihuana marš bo jutri razgalil kulturo konoplje

Ljubljana, 19/04/2016 - 15:45
1920x1080_video_psd_izrazi_glas-0.jpg

Ljubljana, 19. april 2016 - Marihuana marš, tradicionalni dogodek ŠOU v Ljubljani, se bo jutri, 20. aprila, odvil že dvanajstič. Od svojih začetkov, ki segajo v leto 2002, se je zvrstil na več različnih lokacijah, letos pa se bo prvič odvil na Študentskem kampusu. V letih, odkar se ŠOU v Ljubljani bori za legalizacijo konoplje, je Marihuana marš zavzel več različnih oblik: od ozaveščanja, informiranja, protestiranja, do čaščenja kulture, povezane z uživanjem konoplje. Letos bo enodnevni dogodek potekal v obliki festivala kulture konoplje, na katerem bomo nagovorili nepoznavanje, tabuizacijo in nerazumevanje konoplje ter subkultur, ki so se razvile okoli nje.

Osrednji del Marihuana marša bo potekal popoldne med 15. in 20. uro na malem prizorišču Študentskega kampusa. Udeleženci bodo lahko soustvarjali umetniške vsebine, poslušali predavanja in okrogle mize na temo prepovedanih drog,  ki jih pripravlja Odbor za konopljo (OKO), uživali ob ogledu retrospektivne umetniške razstave, se ustavili pri stojnicah in posedeli v “pop up coffee shopu”. Tam bosta tudi slikarski kotiček in konopljina info točka, za glasbeno podlago pa bo poskrbel Dubtafari sound (DJ Ziggi). Popoldanski del dogodka je kot ponavadi brezplačen.

Dogodek, ki je organiziran v obliki festivala kulture konoplje, bo ob bogatejšem dnevnem programu imel letos tudi razširjen večerni program. Na velikem prizorišču Študentskega kampusa se bodo od 20. ure dalje zvrstili koncerti skupin Elvis Jackson, Red Five Point Star, General Woo i Funksteri, festival pa se bo zaključil s posebnim gostom presenečenja (RecycleMan, nekdaj znan kot Ali en). Vstopnina za večerni koncert je 5 evrov v predprodaji oziroma 7 evrov na vhodu. Z vstopnino na koncertni del festivala se bodo pokrili stroški izvajalcev, saj je letošnji program Marihuana marša obsežnejši kot prejšnja leta. Z dodatnim, kvalitetnim programom in znanimi imeni nastopajočih želimo povečati odmevnost dogodka, kar je potrebno za doseganje namena festivala, da se v javnosti glasneje spregovori o problematiki legalizacije konoplje.

Po zaključku festivala bo za vse najbolj vztrajne in željne dobre glasbe v Klubu K4 tudi brezplačen After party Marihuana marš. Za glasbo na malem odru bodo poskrbeli Duo Dj Saraieva in Dj Borka, na velikem odru pa bosta ritme narekovala Adam iz Illusion Art – AiA in Deejay Woo-D.

Marihuana marš je od leta 2002 večkrat zamenjal svojo lokacijo, zadnjih nekaj let pa je potekal na Kongresnem trgu. Letos se seli v Študentski kampus, ki je zaradi svoje lokacije v centru Ljubljane ter ustrezne opreme in infrastrukture najbolj primerna izbira za izvedbo koncepta dogodka, ki si ga je zamislila organizacijska ekipa. Študentski kampus namreč nudi ustrezno opremljene predavalnice, v katerih se bodo popoldne izvajala predavanja in okrogle mize, na katerih bomo obravnavali učinke represije, konopljo v preventivi ter varno in učinkovito uporabo zdravilne konoplje, večerni koncert pa se bo izvajal na ločenem koncertnem prizorišču, ki ga Kampus prav tako omogoča.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.marihuanamars.si, na Facebook dogodku Marihuana marš 2016 ali na Facebook strani @Marihuana marš. V sklopu projekta Prohibicija slepi, del katerega je Marihuana marš, smo z znanimi Slovenci posneli tudi video Izrazi svoj glas!, ki si ga lahko ogledate tukaj.

 

PROGRAM FESTIVALA

 

DNEVNO DOGAJANJE (15.00 do 20.00): malo prizorišče Kampusa

- Dubtafari sound – DJ Ziggi

- otvoritev retrospektivne razstave prohibicije

- Izrazi svoj glas! – slikarski extempore

- predstavitev nevladnih organizacij in partnerjev

- Konopljina info točka

- sprostitveni kotički

 

Serija predavanj ki jih pripravlja Odbor za konopljo (OKO): Študentska čitalnica v Kampusu

16:00 – 17:00 - Klemen Piber, Društvo SKSK: O zeliščarstu in represiji.

17.15 – 18.15: Tanja Cvetrežnik, Hopla-konoplja: Konoplja v preventivi.

18:30 – 19:30: Gregor Zorn, civilna iniciativa Zbudimo.se: Varna in učinkovita uporaba zdravilne konoplje.

 

KONCERTNI PROGRAM (20:00) - veliko prizorišče Kampusa

20.00 - 21.00 - Red Five Point Star

21.15 - 22.15 - General Woo i Funksteri

22.30 - 00.00 - Elvis Jackson

 

AFTER PARTY MARIHUANA MARŠ (00:00) - Klub K4

MALI FLOOR – Duo Dj Saraieva in Dj Borka

VELIKI FLOOR – Adam iz Illusion Art – AiA in Deejay Woo-D

 

KONTAKT: Maja Burja, resor za komuniciranje in razvoj ŠOU v Ljubljani, 041 691 383