Nahajate se tukaj

Marihuana marš 2017

19/04/2017 - 16:00 do 21/04/2017 - 00:00
unnamed_1_0.jpg

Marihuana marš je tradicionalni politični shod ŠOU v Ljubljani, ki opozarja na družbene, ekonomske in zdravstvene probleme, ki so posledice prohibicije kot prevladujoče oblike regulative na področju prepovedanih drog. Shod se organizira v sklopu projekta Prohibicija slepi ter služi predstavitvi strokovnih in političnih ardumentov za odpravo rohibicije konoplje in predstavljanje alternativnih policy rešitev.

Namen projekta je spodbujati družbeni diskurz o konoplji in (ne)smiselnosti prohibicije, nato prepričati javnost in predvsem nosilce odločanja v smotrnost dekriminalizacije konoplje ter v končni fazi doseči dekriminalizacijo konoplje v Sloveniji. V aktivnosti vključujemo zainteresirane posameznike, študentske klube, ostale nevladne organizacije ter tudi politične stranke in njihove podmladke. Temo smo izbrali zato, ker se neposredno ali posredno tiče tako večine študentov kot družbe nasploh in ker je zaradi napačne obravnave konoplje povzročeno mnogo več škode, kot jo povzroči uživanje le-te med delom populacije, ki je glavni izgovor za zgrešeno politiko države.

Letošnji, že 13. tradicionalni Marihuana marš, bo ponovno namenjen izobraževanju, informiranju in protestiranju proti škodljivim politikam na področju konoplje in kanabisa. Dvodnevni dogodek bo potekal 19. in 20. aprila 2017 na dveh lokacijah. ZELENI FORUM – 19. april 2017. Da bomo vsi informirani, za kaj in proti čemu protestiramo, bo 19. Aprila 2017 na ploščadi Študentskega Kampusa, na Pivovarniški 6 v Ljubljani, potekal Zeleni forum, katerega namen je izobraževanje in informiranje o uporabi in regulaciji konoplje (hemp) in kanabisa (marihuana). Na treh okroglih mizah bodo strokovnjaki, znanstveniki, nevladniki, in pridelovalci debatirali o trendih, najnovejših dognanjih in problemih na področju industrijske uporabe konoplje in medicinske uporabe kanabisa.

Več o programu na: https://www.facebook.com/events/1709909055702941/ 

MARIHUANA MARŠ – 20. april 2017

20. aprila pa bomo na Kongresnem trgu v Ljubljani ponovno protestirali proti škodljivim politikam na področju konoplje in kanabisa, ki z njo povezane probleme zgolj poglabljajo, namesto da bi jih reševali. Protestirali bomo za odpravo prohibicije marihuane, s tem tudi proti nazadnjaštvu, stigmatizaciji in kriminalizaciji uporabnikov kanabisa! Opozarjali bomo na dosledno razmejitev pojmov konoplja (hemp – rastlina) in kanabis (marihuana – droga) ter dosledno uveljavitev takšne razmejitve na zakonski ravni. Na naših stojnicah se bodo predstavljale nevladne in politične organizacije, ki se ukvarjajo s konopljo, kanabisom in delajo s smeri družbenega napredka. 

Več o pregramu na: https://www.facebook.com/events/577974069075030/

20. 4. dogajanu na Kongresnem trgu, ob 22.00 sledi brezplačen AFTER PARTY v klubu K4!