Nahajate se tukaj

Jutri in pojutrišnjem prihajajo informativni dnevi

Ljubljana, 11/02/2016 - 12:45
genericsou_3.png

Tudi letos bodo informativni dnevi bodočim študentom ponudili možnost spoznavanja s fakultetami in vsem, kar jih čaka v prihajajočem življenjskem obdobju. Fakultete Univerze v Ljubljani bodo v petek, 12. februarja, in v soboto, 13. februarja, odprle svoja vrata bodočim brucem ter jim predstavile svoje študijske programe. Kakor vsako leto je tudi letos ŠOU v Ljubljani pripravil informativno brošuro za bodoče študente, da bodo ti lahko našli pot do fakultete ter ujeli prave avtobuse in vlake. Dijake bodo usmerjali tudi naši informatorji, ki bodo na voljo za vsa vprašanja in pomoč. Na pomoč pa so tudi letos priskočili na Ljubljanskem potniškem prometu, saj bodo pri potovanju do cilja dijakom dodatno pomagali z napisi na prikazovalnikih v avtobusih, na katerih bodo opozorila za izstop za posamezne izobraževalne institucije, za pomoč pa bodo lahko povprašali tudi voznike.

 

Po koncu srednješolskih dni dijake čaka pomembna odločitev glede nadaljevanja svojega izobraževanja. Izbira prave fakultete pomeni prvi korak pri začrtovanju poklicne in karierne poti, zato je pridobivanje informacij glede različnih fakultet ključnega pomena pred vpisom, ki dijake čaka spomladi. Zato bodo lahko bodoči študentje ta petek 12. februarja, in soboto, 13. februarja, izkoristili priložnost spoznavanja fakultet, ki jih zanimajo, ter se seznanili s študijskimi programi, poteku in pogojih študija.

 

V brošuri, ki smo jo pripravili na ŠOU v Ljubljani, smo poleg kratkega opisa vseh ljubljanskih fakultet, voznega reda vlakov in avtobusov ter zemljevida voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa zbrali tudi informacije o družini ŠOU v Ljubljani ter o vseh storitvah, ki jih ponujamo študentom. Brošure in nasvete bodo naši informatorji v značilnih ŠOU majčkah delili na naslednjih info točkah: podhod glavne železniške postaje, glavna avtobusna postaja ter LPP postaje Bavarski dvor, Aškerčeva, Konzorcij, Pošta, Kardeljeva ploščad in Mercator). Za usmeritve in pomoč bo v petek od 8. do 18. ure in v soboto od 8. do 13. ure deloval Študentski telefon (01/4380-253), kjer bodo lahko dijaki dobili informacije o lokacijah fakultet, avtobusih LPP, urah predstavitvenih predavanj ter odgovore glede vseh vprašanj v zvezi s študijem. 

»Dijakom svetujemo, naj čim več sprašujejo, saj so informativni dnevi odlična priložnost, da pridobijo ustrezne informacije, na podlagi katerih bodo sprejeli odločitev o študiju. Vedno pa se lahko za pomoč obrnejo tudi na ŠOU v Ljubljani, kjer jim bomo z veseljem dali kakšen nasvet.« - Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani

Na Informativne dneve pa se pripravljajo tudi na Ljubljanskem potniškem prometu. Na LPP Info točkah bodo dijaki lahko spoznali tudi voznike in kontrolorje, pridobili vse informacije v povezavi z Urbano in kako se v Ljubljani zapeljati z mestnimi avtobusi do izobraževalnih institucij. To bodo lahko sicer načrtovali tudi že preko spletne strani www.lpp.si s pomočjo storitve Google Transit (www.lpp.si/kako-do-nas-nacrtovanje-poti-z-lpp). V dodatno pomoč pri potovanju do cilja bodo dijakom napisi na prikazovalnikih v avtobusih, kjer bodo opozorila za izstop za posamezne izobraževalne institucije. Na spletni strani www.lpp.si pod rubriko Informativni dnevi 2016 bodo predstavljene tudi možnosti P+R, če bodo potniki LPP v Ljubljano prišli z avtomobili in nato uporabili mestne avtobuse za doseganje cilja potovanja. Pred potovanjem LPP vabi, da si bodoči študenti ogledajo tudi shemo linij LPP z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami. Osebe s posebnimi potrebami LPP poziva, naj načrtujejo svojo pot s pomočjo storitve »Prevoz na klic« (Tel.: 051/ 44 99 92), tako, da pokličejo Prometno nadzorni center LPP in si zagotovijo ustrezen avtobus za prevoz do cilja oziroma pomoč voznika ob izrednih dogodkih.