Nahajate se tukaj

Izvoljeni novi člani nadzornih organov ŠOU v Ljubljani

Ljubljana, 07/02/2019 - 18:00
genericsou_3.png

Na 5. redni seji Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), ki je potekala 5. februarja 2019, so bili izvoljeni še zadnji predstavniki nadzornih organov ŠOU v Ljubljani. Pred njimi so bili v novem mandatu nekateri predstavniki izvoljeni že v decembru 2018.

Nadzorni organi so sestavljeni iz Razsodišča, Tožilstva in Volilne komisije. Nadzorni organi ŠOU v Ljubljani so pristojni za prvostopenjski nadzor nad poslovanjem, delovanjem in skladnostjo splošnih pravnih aktov ŠOU v Ljubljani.

Razsodišče s svojimi pristojnostmi zagotavlja objektivno in neodvisno presojo delovanja vseh članic ter članov organov in organizacij ŠOU v Ljubljani ter izreka sankcije kršiteljem aktov ŠOU v Ljubljani. Tožilstvo je nadzorni organ ŠOU v Ljubljani, pri katerem nadzorno funkcijo opravljajo tožilci in glavni tožilec. Število tožilstev odraža število poslanskih klubov, glavni tožilec pa tožilstvo predstavlja navzven in zagotavlja strokovnost delovanja. Volilna komisija pa skrbi predvsem za tehnično izvedbo volitev ter za dosledno izvajanje aktov s področja študentskih volitev in volilnih kampanj.

Trenutni novo izvoljeni člani razsodišča so:  Matic Robida, Jure Vozel, Domen Antonič, Petra Bedene, in Žan Beloglavc. V februarju 2019 je bila izvoljena tudi nova sekretarka razsodišča, Gala Andrić Rebolj. Ostala člana razsodišča, ki jima mandat poteka od leta 2017, sta še Tilen Žagar in Nejc Humar. Predsednica razsodišča pa je februarja 2019 postala  Hana Šušteršič.

Nov aktualni glavni tožilec ŠOU v Ljubljani je od februarja 2019 Kiar Istinič, aktualni tožilci pa so Marike Grubar, Tjaša Slatič in Matej Jurjevič.

Predsednica volilne komisije v mandatu 2018/2020 je Nina Bjelica, člani volilne komisije pa so Žan Plankar, Neža Majerle, Gala Selakovič, Matej Kolarič in Špela Šuštarič.