Nahajate se tukaj

Izjava direktorja ŠOU v Ljubljani v zvezi z referendumom Proti militarizaciji

Ljubljana, 05/11/2015 - 11:00
logo-sou-500x167.png

V preteklem tednu se je s strani Radia Študent (RŠ), zavoda ŠOU v Ljubljani, pojavila pobuda za referendum Proti militarizaciji. Kolikor lahko razberemo iz medijev, je Državni zbor Republike Slovenije referendum skoraj soglasno zavrnil in označil za nedopustnega, vendar pa se je RŠ odločil postopati dalje s pritožbo na Ustavno sodišče. Kot član Sveta Zavoda Radio Študent in kot direktor ŠOU v Ljubljani izjavljam, da o pobudi in zbiranju podpisov za referendum nisem bil predhodno obveščen, prav tako se odgovorni na Radiu Študent o svojih namenih in odločitvah niso posvetovali s Svetom Zavoda Radio Študent. Radio Študent je namreč naš avtonomni študentski medij in v duhu avtonomnosti že od nekdaj deluje. Kakor v vseh primerih do zdaj, je tudi tokrat Radio Študent sprejel avtonomno odločitev v zvezi s pobudo za razpis referenduma oziroma s pritožbo na Ustavno sodišče.

Osebno se želim kot direktor ŠOU v Ljubljani ograditi od pozicije, ki jo v zvezi z omenjenim referendumom zavzema Radio Študent. O problematiki se bomo pogovorili na naslednji seji Sveta Zavoda Radio Študent in upam, da bomo skupaj našli ustrezne rešitve. Sam namreč kot direktor ŠOU v Ljubljani nisem navajen tovrstnega načina dela, kjer se sprejema tako pomembne odločitve brez predhodnega obveščanja ter posvetovanja s člani sveta zavoda, katerega naloga je upravljanje s samim Zavodom Radio Študent.

Naj poudarim, da je to moje osebno stališče glede omenjene situacije, zato se kot direktor želim distancirati od avtonomno sprejete poteze Radia Študent. ŠOU v Ljubljani se kot organizacija do agende trenutno še ne more opredeliti, saj Študentski zbor na to temo še ni razpravljal, zato tudi ni sprejel nobenega uradnega stališča v zvezi z omenjeno problematiko.

Andrej Klasinc,

direktor ŠOU v Ljubljani