Nahajate se tukaj

H Kolegicam po mentorico za lažji preboj na trg dela!

Ljubljana, 25/03/2019 - 11:30
slide1_0.png
kolegice_logo.jpg

Raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo še z večjimi težavami kot moški. Prehod na trg dela je zanje namreč izredno zahteven, zgodnje odpiranje vrat pa je za veliko mladih žensk, zlasti družboslovk, edina možnost za bolj uspešno vključevanje v zaposlitveno sfero. Ravno zato smo na Zavodu Nefiks zasnovali projekt Kolegice, ki je prvič potekal leta 2012, trenutno pa klubi Kolegic uspešno delujejo v številnih krajih po Sloveniji.

Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. V projektu lahko vsaka udeleženka spozna in se poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na tedenskih sestankih, na katerih ob strokovni podpori Zavoda Nefiks udeleženke razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

 

Vse motivirane in samoiniciativne mlade posameznice iz Ljubljane in okolice vabimo, da nas obiščejo na spletni strani http://talentirana.si/ ter na FB profilu Zavod Nefiks, kjer se lahko do četrtka, 28. marca 2019, prijavijo v klub Kolegice v svojem lokalnem okolju. Prvo srečanje bo potekalo v petek, 29. marca, ob 16.00 v prostorih MC Vič.

 

Prijave zbiramo TUKAJ!
* Zaradi sprememb v organizaciji je v prijavnici naveden napačen datum prvega srečanja – to bo potekalo 29. marca.

 

Vir: Zavod Nefiks