Nahajate se tukaj

FUNDACIJA ŠTUDENTSKI TOLAR RAZPISUJE 40.000 € DENARNIH POMOČI ZA ŠTUDENTE V STISKI

Ljubljana, 21/03/2019 - 23:15
genericsou_3.png

21. marec 2019 – Namen Fundacije Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Za doseganje tega cilja v Fundaciji Študentski tolar ob sestopu v pomlad ponovno podeljujemo študentom ŠOU v Ljubljani nove nepovratne denarne pomoči in sicer v skupni višini 40.000 €.

 

Denarne pomoči v skupni višini 40.000 evrov so namenjene študentom ali pavzerjem 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znašli v položaju hujše materialne ogroženosti. Posamezniku se lahko dodeli denarno pomoč v vrednosti od 400 do 600 evrov. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 19. aprila, na vloge študentov pa odgovarjamo sproti.

 

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu je objavljenih na naši spletni strani www.studentski-tolar.si. Za več informacij se lahko študenti vedno obrnejo na Fundacijo Študentski tolar tako osebno, kot preko različnih komunikacijskih kanalov.

 

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: »S pozivom za denarne pomoči v višini 400, 500 ali 600 evrov želimo prispevati k reševanju trenutnih socialnih stisk študentov in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 19. aprila, na vloge študentov odgovarjamo sproti, na voljo pa smo jim tudi za pomoč ali svetovanje pri oddaji vlog.

Poleg poziva za denarno pomoč imamo za socialno šibkejše študente na voljo še nekatere druge programe, na katere se študenti še lahko prijavijo, – subvencionirane športne vadbe in strokovne tečaje (kot so tečaj slovenskega znakovnega jezika, tečaj retorike, računalniške tečaje, trening samozavesti, …), ponujamo pa tudi brezplačno psihosocialno svetovanje in rabljene računalnike.«

 

KONTAKT: Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani (01/4380-219)