Nahajate se tukaj

Dostopna univerza: O podpori in vključevanju študentov invalidov

26/10/2016 - 09:30 do 17:00
dost_2.jpg

Za študente, ki so soočeni z različnimi oblikami invalidnosti, skrbi Društvo študentov invalidov Slovenije, ki letos praznuje že 20. obletnico svojega delovanja. V sredo, 26. oktobra, bomo na celodnevnem dogodku pod naslovom Dostopna univerza, ki bo potekal na ljubljanskem Študentskem kampusu, opozarjali na problematike, s katerimi se študentje invalidi srečujejo tekom študija. Dogajanje se bo zaključilo z dobrodelnim koncertom, na katerem bomo zbirali sredstva za opremo kombija, namenjenega študentom invalidom.

Pod imenom Dostopna univerza bodo od 9.30 dalje potekale predstavitve, predavanja in okrogla miza na temo podpore študentom invalidom, ki jo nudi Univerza v Ljubljani, zagotavljanja primerne nastanitve in bivanja, kariernega razvoja študentov invalidov, vloge tutorstva pri ponujanju podpore študentom invalidom ter vloge ŠOU v Ljubljani na področju sociale in vključevanja študentov invalidov. Predstavljen bo tudi primer dobre prakse podpore študentom s posebnimi potrebami na Ekonomski fakulteti. Osrednji, vsebinski del se bo zaključil z okroglo mizo z naslovom »Študenti invalidi nekoč in danes«.

Tekom predavanj bodo potekale tudi delavnice z naslovom »Izkušnja spreminja«, s pomočjo katerih se bodo lahko udeleženci spoznavali s svetom invalidnosti. Delavnice bodo ponujale možnost preizkusa hoje z belo palico, spoznavanja različnih družabnih iger za slepe in slabovidne, možnost vožnje z invalidskim vozičkom ter preizkus drugih pripomočkov, ki jih vsakodnevno uporabljajo invalidi.

Od 15. ure dalje pa bo potekala pogostitev in dobrodelni koncert, s katerim bomo zbirali sredstva za opremo kombija, ki bo olajšal vsakdan študentom invalidom. Prav tako pa se bodo sredstva zbirala s pomočjo nagradnega srečelova. 

Vabljeni!