Nahajate se tukaj

Delavnici čuječnosti in obvladovanja stresa

Ljubljana, 22/05/2022 - 19:30
genericsou_3.png

V mesecu maju sta Resor za študijsko problematiko ter zavod Empatiko skupaj organizirala in

pripravila sklop dveh delavnici. Tematika prve delavnice je bila čuječnost, ki je človeška sposobnost biti polno prisoten v sedanjem trenutku – brez presojanja. Na uro in pol dolgi delavnici so se udeleženci pogovarjali o samem konceptu čuječnosti in ob tem preizkusili nekaj vaj. Izvajalca delavnice sta bila diplomirana psihologinja Karin Šket in Erik Babič.

Druga delavnica, ki sta jo skupaj organizirala Resor za študijsko problematiko ter zavod Empatiko pa je bila delavnica o uporabnem znanju obvladovanja stresa. Delavnica je bila namenjena študentom, ki so dnevno podvrženi različnim stresorjem. Delavnica je bila izkustvene narave, kar pomeni, da ni bilo le govora in teorije, ampak so udeleženci teorijo lahko prenesli tudi v prakso ter jo preizkusili na lastni koži. Na delavnici so udeleženci lahko bolje spoznali stresni odziv in z dokazi podprte načine, kako se s stresom soočati.

Oba dogodka sta potekala na spletni platformi Zoom, prva delavnica je pritegnila pozornost 40 udeležencev, druga pa je požela zanimanje 50 študentov.

Diagram</p>
<p>Description automatically generatedText</p>
<p>Description automatically generated